Ovi prirodni proizvodi ubrzavaju rast kose


hair-beuty_tips-hair_growth-hair_style-make_up-health_care
Naučnici i stručnjaci dugi niz godina rade na razvoju najboljih alata za ubrzavanje rasta kose. Međutim, postoji niz jeftinijih i povoljnijih načina za rešavanje ovog problema, a glavni deo njih je ispred nas - u našoj kuhinji.

Unastavku ćemo vam reći nešto više o proizvodima koji će značajno poboljšati izgled kose, ali i ubrzati njen rast.

Sok od đumbira
Da biste to učinili, morate da stavite 200-250 grama đumbira u posudu blendera. Sipati 50 ml vode i mešati dok smesa ne postane tečna. Dobijenu tečnost stavite na koren kose laganim kružnim pokretima.

Sok od krompira
Krompir je bogat kalcijumom, gvožđem, kalijumom i proteinima, koji će pomoći da vaša kosa bude jača i zdravija. Takođe, redovna upotreba ove namirnice u nezi učiniće da vaša kosa raste brže nego ranije.

Biljno ulje
Da li ste ikada čule koliko je korisna masaža glave biljnim uljem? Upotreba ovog proizvoda omogućava vam da izazovete aktivniji dotok krvi do korena kose, obezbedite mu dobru ishranu i takođe ubrzate rast kose. Pored toga, stimulacija folikula dlaka pomaže da se vidno ojačaju i učine lepšim izgledom.

Aloe vera
Aloe vera je odlična nega, kako za kosu, tako i za celo telo. Najčešće se koristi za čišćenje pora i normalizaciju pH ravnoteže. Međutim, malo ljudi zna da je u stanju da spreči i gubitak kose. Da biste iskusili njegovu snagu, potrebno je da u maloj posudi pomešate dve kašike šampona i jednu kašiku aloe vera gela. Iscedite iz lista biljke ili koristite gotov lek iz apoteke i dodajte jednu kašiku kokosovog mleka i pola kašičice pšenice. Pomešajte sve sastojke i dobijenu masu koristite umesto šampona prilikom pranja kose.

Lavanda
Eterično ulje lavande pomaže u sprečavanju gubitka kose i pospešuje rast kose. Efikasnost njene upotrebe pomogla je ljudima koji pate od autoimune bolesti, poznate kao "androgena alopecija". Svojim prisustvom telo folikule dlake doživljava kao strana tela, zbog čega pacijenti osećaju pojačan gubitak kose. Zahvaljujući svakodnevnom trljanju ulja lavande u površinu glave, mnogi od njih uspeli su da se reše ovog problema.

Kokosovo mleko
Kokosovo mleko bogato je proteinima, gvožđem, kalijumom i mastima, pa zato njegova redovna upotreba smanjuje gubitak kose i eliminiše njenu krhkost.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!