Povrće koje sagorijeva više kalorija nego što ih sadrži


povrće-kalorije-metaboziam-mršavljenje
Ako ste ubijeđeni da morate značajno da smanjite unos hrane kako biste počeli da gubite kilograme, nijeste u pravu. Naravno, one takozvane loše namirnice treba svesti na minimum, ali ako na svoj jelovnik uvrstite zdraviju varijantu, nipošto ne treba da budete gladni. Pojedine namirnice čak sagorijevaju više kalorija nego što same u svom sastavu sadrže.

Pojedine namirnice su gorivo za sagorijevanje masti jer podstiču metabolizam, a time i gubitak kilograma. Dobra vijest je što takve namirnice možete jesti bez griže savjesti. Na svom tanjiru povećajte količinu sljedećeg povrća.

Zelena salata
Klasičnu zelenu salatu najčešće konzumiramo uz ručak ili večeru. Ona je izvrstan izbor u borbi protiv usporenog metabolizma. Redovna konzumacija salate ima brojne prednosti. Reguliše probavu i u isto vrijeme je zaslužna za ravan stomak.

Luk
Uz luk ne samo da se tope kalorije nego se jača i imunitet, što je svakako stvar koju ne treba zanemariti. Stručnjaci takođe naglašavaju kako je luk dobar saveznik za rješavanje mrskog celulita.

Celer
Celer se ubraja među one namirnice koje imaju najmanje kalorija. Zato ne iznenađuje zašto se štapići celera često koriste umjesto čipsa uz raznorazne ukusne umake. Svoj metabolizam ćete ujutro najbolje podstaknuti ako napravite sok ili smoothie od celera.

Šparoge
Nažalost, omiljene šparoge možemo jesti samo u sezoni, ali one su odlične za čišćenje organizma od toksina, a izvrsno djeluju i na zdravlje kože. Naime, šparoge iznutra hrane tijelo, što je veoma važno za hidrataciju kože, zato ona dobija onaj tako željeni prirodni sjaj. I, da, šparoge skoro pa i nemaju kalorija.

Brokula
Slično kao šparoge, brokula podstiče metabolizam i djeluje kao izvrsna detoks namirnica koja pozitivno djeluje na zdravlje i rad naših crijeva. Za razliku od šparoga, brokula je dostupna tokom cijele godine, a možete je pripremati na razne načine.
vijesti.me

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!

Nema komentara:

Objavi komentar