Danas je prvi dan veličanstvene jeseni. Veseliš li joj se?

 

Jesen je vrijeme novih početaka iako je godina pri kraju. No, kroz ljeto si se odmorila, napunila suncem i imaš snage i volje započeti ono što si naumila

Jesen_zabava_odmor_septembar

Lijepo je kada kalendarski početak godišnjeg doba prati i klimatološki, kao što je danas slučaj. Prvi je dan jeseni, vani je taman za duge rukave ili laganu vesticu, čarape, a i onaj mali rasklopni kišobran bilo bi dobro staviti u torbu.

 

Uzbudljiva modna jesen

Modni trendovi koji će obilježiti ovu jesen. Što kažeš?

Gurman sam pa mi i jesen ide kroz želudac. Miriši mi na pečene roge, kuhani kukuruz, patlidžane, sataraš, šalše. Evo upravo dok ovo pišem, zvoni mi dostavljač. Stiglo je dvadesetak kilograma domaćih baranjskih paprika koje ću za vikend pretvoriti u ajvar i tome se veselim. Miriši jesen i na džem, slatke biskvite sa šljivama i vanilin šećerom, na izabela grožđe... Uskoro će i kestenje! Dosta o hrani!

Moram se maknuti od stola, ako ove jeseni planiram nositi istu garderobu kao i prošle. U suprotnom ne gine mi shopping, a nije baš da uživam u njemu. Volim gledati izloge, ali mrzim isprobavati odjeću. Da imam love, imala bih stilista.

 

Ovo vrijeme idealno je za izlete u prirodi. Nije pretoplo kao prije mjesec dana, manje su šanse da ćeš naići na poskoka ili riđovku ili se pak kući vratiti puna krpelja, a priroda izgleda ljepše, no ikada. Dominiraju tople raskošne boje, šume i parkovi kao da su okupani zlatom. A tržnice ujesen? E to je tek priča za sebe. Nema slikarskog platna koje bi im pariralo. Raskoš boja, okusa i mirisa pravi su festival za osjetila. Na tržnicama je u ovo doba godine najživlje.

 

Bude jesensko raspoloženje

'Feel-good' filmovi koji odmah bude jesensko raspoloženje

Ako si ipak tip koji voli ostati kod kuće, savršen je trenutak da navučeš tople čarape za po doma, skuhaš kakao, čaj ili kavu i s onima s kojima ti je najljepše provedeš popodne pod dekicom na kauču, uz neki dobar film.

Jesen je i vrijeme za nove početke. Iako je kalendarski deveti mjesec, a ne prvi, mentalno je savršen za započinjanja. Odmorna si, baterije su ti pune, opskrbljena si D vitaminom (sunčala si se cijelo ljeto) koji jača imunitet i raspoloženje, puna si planova i vrijeme je da ih počneš ostvarivati. Klinci kreću u školu, a ti pronađi vremena da konačno odeš na onaj tečaj koji već dugo priželjkuješ ili upišeš školu planinarenja, trening.

 

Pluviofil sam, odnosno volim kišu. Budi u meni iskonsku sreću i to je još jedan od razloga zbog kojih mi je jesen omiljena. Ok, i zimu volim, snijeg, debele temperaturne minuse, najčišći mogući zrak, cimet, kuhano vino, Božić. I zato je jesen divna jer nam je bliže zima!

(zena)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...