10 trenutno najpopularnijih stilova kao inspiracija za vaš sledeći posjet frizeru

 

Ako ništa drugo ne možete promijeniti onda bar promijenite frizuru. Donosimo vam deset trenutno najpopularnijih stilova koji vam mogu služiti za inspiraciju prilikom sljedeće posjete vašem frizeru.


Neprevaziđeni volumen

kosa-frizura-lokne-trend

Oslobodite svoje lokne dopuštajući im da stvore volumen koji je i više nego poželjan ove sezone. Pored toga, nježna pastelna boja (recimo, zlatno ružičasta) samo će dodatno doprinijeti raskošnom i privlačnom stilu.

Ugaone šiške

Ugaone šiške koje padaju preko čela naglašavaju boju kose dodavajući kontrast te istovremeno ističu karakteristike lica. Štaviše, možete ići i korak dalje te “pustiti” da vam šiške sežu do dužine brade, ali kako bi taj stil bio što interesantniji, bitno je da šiške budu prebačene u stranu.


Zaobljena i moderna

Ovaj šik stil moderna je verzija klasične paž frizure koja je nesumnjivo idealna za sve prilike. Ona je blago zaobljena te upravo iz tog razloga odgovara gotovo svakom obliku lica. Štaviše, jedna je od najpopularnijih frizura unazad par godina, a ništa značajno (što se tiče njene popularnosti) ne mijenja se ni ove sezone.


Idealna za sve prilike

Duža paž frizura, za koju ćete često čuti i da je zovu lob, odličan je stil koji se veoma lako može prilagoditi svim prilikama, bilo da je u pitanju posao, neki svečani događaj ili pak neformalne prilike. Upravo iz navedenog razloga, ovo je jedna od najpopularnijih frizura ove sezone.


Moderna elegancija

Kratke frizure su uvijek poželjne, a u posljednje vrijeme i veoma popularne i moderne, najviše iz razloga što su mnogo lakše za održavanje u odnosu na dugu kosu. Pored toga, kratka kosa odlična je i za kreiranje veoma elegantnih i modernih stilova, a frizura na slici iznad samo je jedna od opcija.


Vatrena raskoš

Guste šiške, koje praktično “uokviruju” lice, glavni su adut ove paž frizure blistave crvene boje. Veoma raskošna i privlačna boja sigurno će vas dovesti u centar pažnje, gdje god se pojavite, a stil sam po sebi veoma je upečatljiv i privlačan.


Uvijek stepenasto

Pažljivo ošišani stepenasti pramenovi kose glavni su adut ove paž frizure koja je tako idealna za žene koje imaju četvrtasti oblik lica. Upravo ovaj stil može pomoći da se “umekšaju” oštre linije lica te da se vizuelno dobiju nježnije i privlačnije karakteristike.


Vatreni piksi

Kratka frizura koja je veoma nježna, a njena dinamična boja doprinosi efektu živahnosti, nonšalantnosti i privlačnosti. Piksi frizure ponovo su veliki hit, a ovo je jedna od modernijih verzija ovog vanvremenskog klasika.


Za mladalačkiji izgled

Veoma atraktivna frizura čiji stepenasto ošišani pramenovi “teku” ka naprijed, obuhvatajući oblik lica i vješto skrivajući godine. Da, šiške su nam veoma često jedan od najboljih prijatelja, kada su u pitanju godine, jer mogu pomoći da se prekriju bore na čelu i da se pažnja skrene na kosu, a ne na lice.


Guste šiške

Cijela “zavjesa” šiški privlači pažnju na upečatljive oči dok se zanosni crveni talasi zaustavljaju ispod ramena stvarajući veoma privlačan stil. Ovo je frizura koja je inspirisana sedamdesetim godinama prošlog vijeka te je dokaz kako je retro stil i dalje veoma poželjan i moderan.
minimagazin.info

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...