Kako učiniti parfem trajnijim na koži?

Svi mi volimo dobiti miris koji ćemo dodati vlastitoj parfemskoj kolekciji te tako stvoriti svoj novi, mirisni potpis. Kako je parfem dar s kojim je zaista nemoguće pogriješiti, sigurni smo kako se upravo on pronašao ispod brojnih božićnih drvca, stoga smo u nastavku otkrili sjajne trikove kako na što bolji način iskoristiti omiljeni miris i to tako da traje baš cijeli dan!View this post on Instagram


A post shared by ELEANOR PENDLETON (@eleanorpendleton) on

Za parfem možemo reći da ima zaista posebno mjesto unutar naše beauty rutine. Parfeme koristimo kada se želimo istaknuti i kada želimo zaokružiti svoju svakodnevnu rutinu uljepšavanja, stoga i ne iznenađuj činjenica da od parfema zaista imamo velika očekivanja. Kako bi parfem imao posebno mjesto na našoj kozmetičkoj polici očekujemo da njegovo izdanje bude nešto posebnije, da njegov miris bude neodoljiv i najvažnije od svega - dugotrajan. Da parfem ne bi samo tako skliznuo s kože, odnosno iščeznuo ubrzo nakon nanošenja, prije njegovog korištenja nahranite svoje tijelo bogatom kremom. Parfem duže traje na nešto masnijoj koži, stoga je hidratacija ključna, budući da je zimi koža nešto dehidriranija. Sjajan je trik da omiljenu kremu pošpricate s nekoliko kapi parfema, čime će se njegove mirisne note dubinski upiti u samu kožu, a također uvijek možete koristiti i prikladne losione koji u sebi sadrže isti miris vašeg parfema.


Armani Si Passione parfem i losion

 Također vodite računa o načinu na koji nanosite omiljeni parfem. Trik trajnosti svakog parfema jest njegovo slojevito nanošenje, pa tako prvo pošpricajte odjeću koju planirate nositi, zatim zrak koji će formirati 'mirisni oblak' te prođite kroz njega, a potom ga nanesite iza uha i na zapešća. Ono što je važno znati kod nanošenja parfema na zapešća jest to da ga ne trljate tijekom nanošenja, već lagano tapkajte kako bi se što bolje miris upio u kožu.

Sjajan trik je i nanošenje parfema na kosu, no nikada to ne radite direktnim špricanjem. Kako veliki broj parfema sadrži alkohol, mogli biste isušiti svoju kosu, stoga radije pošpricajte češalj te mirisne note nanesite češljanjem. Brojni brendovi u svojoj ponudi imaju i parfeme koji su prikladni isključivo za kosu te ju istovremeno i njeguju, stoga svakako vrijedi isprobati i ovakvu varijantu mirisne njege!

Chanel N°5, Yves Saint Laurent Opium


Nadalje, vodite računa o tome gdje čuvate parfeme jer je važno zaštititi ih od izlaganja pretjeranoj svjetlosti ili pak visokim temperaturama. Parfeme je najbolje čuvati na niskim temperaturama i u mraku, a oni također imaju i svoj rok trajanja. Tri godine je nekako okvirni rok trajanja svakog parfema, pa tako čuvanje onih nešto skupljih nota za posebnije prilike nikako nije isplativo!
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!