Ispod imele se ljubimo, a važna je i zbog ljekovitih svojstava


Koliko god da se o ljekovitosti imele raspravljalo iznoseći argumente za i protiv, stručnjaci još uvijek nerado istupaju u javnost kada je riječ o učinkovitosti u terapiji raka.

Imela je poluparazitska biljka bijele boje koja raste u obliku zimzelenog grma, a tisućljećima se upotrebljava zbog svojih ljekovitih sastojaka u sprečavanju i liječenju niza boljki. No, znanstvenicima je zanimljiva i zbog mogućnosti njezina djelovanja na liječenje raka, pa čak i AIDS-a.

Evo nekoliko stvari koje niste znali o imeli:
1. DUGA POVIJEST
Imela ima dugu povijest ljekovitosti, a upotrebljava se tisućama godina kao lijek za brojne bolesti, a mnogi je koriste i danas.

2. OPREZNO KORIŠTENJE
Samo stručno pripremljeni ekstrakt imele koristi se kao regulator krvnog tlaka, cirkulacije, hormonalnog sustava...

3. POMAŽE KOD GLAVOBOLJE
Imela je prirodno sredstvo protiv glavobolje, vrtoglavica, grčeva, pa čak i depresije, a osobito je dobra protiv napada angine pektoris, arterioskleroze, umora i iscrpljenosti organizma.

4. ODLIČAN DIURETIK
Imela ima i diuretičko djelovanje, pospješuje mokrenje, pa je vrlo korisna u slučajevima kad bolesnik zadržava mokraću. Učinkovita je i protiv reume i bubrežnih kamenaca.

5. RAŠIRENA U AZIJI
U mnogim se krajevima Azije i sjeverne Afrike i danas, više nego u Europi, koristi protiv epilepsije, histerije, astme, vanjskog i unutrašnjeg krvarenja, kroničnih grčeva...

6. NE ISKUŠAVAJTE SAMI!
Svima koji vole pripravljati domaće "lijekove" savjetuje se da sami ne iskušavaju plod imele, nego neka nabave ekstrakt od licenciranog proizvođača.
ordinacija.vecernji.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO