Crveni ruž: Ovo su najprodavaniji... Koji je vaš favorit?


Koji je vaš favorit? Sigurno ćete i ove godine za najluđu noć u godini izabrati baš jedan od ovih crvenih ruževa

Poznajete li ijednu ženu koja u svojoj kozmetičkoj torbici nema nijedan crveni ruž? Odgovor je vjerojatno "ne" jer je on klasika koju će si priuštiti svaka dama s obzirom na činjenicu da funkcionira u svim situacijama, bilo da je riječ o kavi s prijateljicama, odlasku na posao ili romantičnom spoju.

Osim što je odličan za sve prigode, volimo ga i jer je "dovoljan" - pod time mislimo na činjenicu da je dovoljno, uz maskaru, staviti tek crveni ruž i spremne smo za izlazak. S druge strane, idealan je i za različita sjenila u situacijama u kojima želite postići glamurozan i elegantan izgled!

Pretpostavlja se da su preteču crvenog ruža nosile već žene u Mezopotamiji, a, nakon što su jedno vrijeme bili zabranjeni, popularizirala ih je kraljica Elizabeta I. U 19. stoljeću uporaba šminke smatrala se primitivnom, ali to nije obeshrabrilo Guerlain da krene s proizvodnjom ruževa pa je 1884. u Parizu proizveden prvi ruž kakav danas koristimo. U 20. stoljeću popularizirala se njegova uporaba, a da crveni ruž postane kozmetički klasik zaslužne su Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor te su to ostali do danas. Međutim, ponuda je raznovrsna i na tržištu se mogu pronaći različite nijanse, no ovo su najprodavanije:

MAC Cosmetics, Ruby Woo


Chanel, Rouge Allure Intense/ 99 Pirate


Revlon, Love That Red


Yves Saint Laurent, 1 Le Rouge


Dior, Rouge Dior/ 999

CoverGirl, Hot


Laura Mercier, Velour Lovers Temptation

Tom Ford, Cherry Lush

Giorgio Armani, Maestro/ 400

Clé de Peau Beauté, Refill/ 311 Vivid Red
diva.vecernji.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...