Beauty odluke za 2020. zbog kojih ćete se osjećati fantastično, a veoma lako ih je se pridržavati


Nova godina sa sobom uvijek donosi i novogodišnje odluke – iako sami sebi obećajemo da će godina pred nama biti drugačija i da ćemo ih se uistinu pridržavati, mnogo puta od njih vrlo brzo odustanemo i vratimo se starim navikama. Problem se često krije u tome što ne idemo ‘korak po korak’, već pred sebe postavimo prezahtjevne ciljeve. Umjesto tog, 2020., ali i novo desetljeće, bit će u znaku jednostavnih odluka zbog kojih ćemo se osjećati bolje. To se, naravno, odnosi i na svijet ljepote, a u nastavku donosimo nekoliko odluka kojih se nije teško pridržavati, a zbog njih ćete se zasigurno osjećati odlično.

NE ZABORAVITE SE PROTEGNUTI

Sjedenje osam sati dnevno, loše držanje, neprestano gledanje u mobitelj… Svi čimbenici koji su dio naše svakodnevice mogu uzrokovati trenutačnu bol u mišićima, ali i probleme u kasnijoj životnoj dobi. Jedan od glavnih uzroka napetosti u mišićima je držanje glave prema naprijed jer se na taj način dodatno opterećuju mišići, a zbog tog se, laički rečeno, stvaraju čvorovi koji mogu biti okidač za glavobolje i napetosti. Ipak, rješenje postoji, a krije se u svakodnevnim vježbama istezanja koje možete raditi ujutro, navečer, a one jednostavnije čak i na poslu – tijelo će vam biti zahvalno!

NEMOJTE DIRATI PRIŠTIĆE I DRUGE NEPRAVILNOSTI NA LICU
Svi smo svjesni kako je istiskivanje prišića loše, no ponekad je jednostavno “jače” od nas, iako znamo da može uzrokovati loše posljedice za naš ten, čak i stvoriti ožiljke. Međutim, postoji blaže rješenje, a ono se krije u kozmetički odobrenim rješenjima kao što je tretmanski gel s potpisom brenda Origins čija formula sadrži salicilne kiseline za uklanjanje i sprječavanje prištića na licu te korektor brenda La Roche Posay koji pomaže u uklanjanju crvenila na licu. 


NEKA MASAŽA LICA POSTANE SASTAVNI DIO BEAUTY RUTINE
Prilikom nanošenja hidratantne kreme ili seruma, ne zaboravite na masažu lica. Osim što ćete se osjećati ugodnije i ljepše, masaža lica poboljšat će cirkulaciju te ukloniti ili barem smanjiti natečenost s kojom se najviše borimo upravo u jutarnjim satima. Možete isprobati i gua sha tehniku o kojoj smo nedavno pisali – opušta mišiće lica, poboljšava cirkulaciju, a redovitom masažom koža postaje podatnija i zdravija.

NJEZI LICA POTREBAN JE RETINOL
Iako neprestano čitamo o tome koliko je retinol bitan u njezi lica, ispostavlja se da ga nisu svi uklopiti u vlastitu beauty rutinu, iako su svjesni da potiče proizvodnju kolagena, smanjuje pigmentaciju te kožu čini elastičnijom, zaglađenijom i mekšom. Upravo su siječanj i šočetak godine idealni za uklapanje ovog derivata vitamina A u vlastiti skincare, a ako mislite da vam je koža lica preosjetljiva za retinol, uvijek možete isprobati proizvode koji ga sadrže u svojim formulama, no namijenjeni su osjetljivijem tenu. 

OBRATITE VIŠE POZORNOSTI NA PROIZVODE ZA ČIŠĆENJE LICA
Kojeg god dermatološkog stručnjaka pitali koji su neizostavni dijelovi njihove rutine njege lica, vrlo visoko na popisu pronaći će se upravo čišćenje lica. Samim time, pozornost treba staviti na proizvode kojima čistimo lice, a oni trebaju biti lagani, hidratantni te sadržavati sastojke koji će zaštititi barijeru kože u jutarnjoj rutini. Kad je riječ o večeri, odaberite formule s aktivnijim sastojcima koji će ukloniti make up, ali i nečistoće koje su se skupile na licu tijekom dana. 

ŠIŠAJTE SE REDOVITO
Dok neki na šišanje i skraćivanje vrhova u frizerski salon odlaze na mjesečnoj bazi, drugi to rade tek jednom godišnje ili za neku posebnu prigodu. Iako je teško odrediti koliko bi česti posjeti frizerskom salonu trebali biti, već ovisi od osobe do osobe, jedno je sigurno – ako imate ravnu kosu, za rezervaciju termina u frizerskom salonu vrijeme je kad osjetite da su vam vrhovi suhi. Što se tiče kovrčave kose, teže je odrediti, no dobra smjernica za šišanje može biti onaj trenutak kad primijetite da kosa ne “stoji” onako kako bi trebala.

HIDRATACIJA, HIDRATACIJA I JOŠ MALO – HIDRATACIJE!
Hidratacija je ključna i, ako ćete se pridržavati samo jedne odluke, neka to bude ona vezana za dovoljan unos tekućine u organizam. Naime, statistike pokazuju da čak 90% ljudi ne pije dovoljno vode, bez obzira na to što se neprestano govori o njezinoj važnosti za naše tijelo, kako iznutra, tako i izvana. Prema stručnjacima, dehidracija ima mnogo posljedica kao što su glavobolja i lošija koncentracija, a s beauty strane, tu su gubitak elastičnosti kože, kao i suhe usne. Potrebna količina koju trebamo unijeti u organizam razlikuje se od osobe do osobe, a u novoj godini ne zaboravite uvijek sa sobom imate bočicu vode!
journal.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO