5 vježbi uz koje ćeš brzo oblikovati noge i trbušnjake


Ako si spremna dnevno odvojiti 15 minuta ove vježbe ojačat će ti noge, tetive i trbušnjake, a radi se o samo 5 različitih pokreta.

Kristine Thomason za Women's Health izabrala je pet jednostavnih vježbi koje će ti pomoći ojačati trbušnjake i donji dio tijela. Ono što je najbolje, nikakva oprema nije ti potrebna, ali rezultati zbog toga neće izostajati.

·        Vrijeme: 15 minuta
·        Oprema: prostirka za vježbanje
·        Ciljana skupina: Trbušnjaci i donji dio tijela
Upute: Svaku vježbu ponovi 10 puta te bez stajanja nastavi s novom vježbom. Nakon što završiš prvi krug od pet vježbi, ponovi ga. Kako bi ojačala svoje tijelo, Thomason preporučuje da ove vježbe ponavljaš najmanje dva puta tjedno s prethodnim dinamičnim razgibavanjem.

Podizanje stražnjice (Bridge Hip Cook Lift)
Lezi na leđa i savij koljena. Stopala neka ti budu ravno postavljena na podu. Uhvati rukom desnu nogu i drži koljeno s obje ruke. Lijevom nogom odupri se od poda i podigni kukove sve dok ti lijevo bedro ne bude u ravnoj liniji s leđima. Spusti se nazad do prostirke.

Ponovi 10 puta za svaku nogu, a zatim nastavi na novu vježbu.
Čučanj (Bodyweight Squat)
Stani uspravno s nogama u širini kukova. Savij koljena, kukove gurni unazad i spusti tijelo prema dolje sve dok ti bedra ne budu paralelna s podom. Ruke ispruži naprijed dok se spustaš kako bi ti bilo lakše održati trup ravnim. Zatim se ispravi i u isto vrijeme steži mišiće nogu te vrati ruke u početni položaj uz tijelo.

Ponovi 10 puta te nastavi na novu vježbu.

Iskorak unazad (Reverse Lunge)
Stani uspravno s nogama u širini kukova. Podigni desnu nogu i napravi korak unazad. Spusti se prema dolje sve dok ti desno koljeno gotovo ne dotakne pod, držeći kukove cijelo vrijeme prema naprijed. Vrati se u početni položaj.

Ponovi 10 puta za svaku nogu, a zatim nastavi na novu vježbu.

Split-Stance Hinge With Reach
Stani uspravno s nogama u širini kukova. Desnu nogu povuci malo iza sebe i stani na prste desne noge, dok je lijeva u početnom položaju. Nagni se prema naprijed sve dok ti tijelo ne bude paralelno s podom, a ruke podigni sve dok ti ne dotaknu uši. Vrati torzo nazad u uspravan položaj.

Ponovi 10 puta za svaku nogu, a zatim nastavi na novu vježbu.
Bočni čučanj (Lateral Squat)
Raširi noge više od širine svojih kukova. Prebaci svoju težinu na desnu nogu, bokove gurni unazad i savij desno koljeno dok ti lijeva noga mora ostati ravna. Pokušaj napraviti tako da ti desno bedro bude paralelno s podom kada si u položaju čučnja. Za vrijeme izvođenja vježbe ruke možeš ispružiti naprijed za bolju ravnotežu ili ih možeš držati stisnute uz prsa. Zatim se vrati u početni položaj, stisni mišiće nogu, a kukove gurni lagano prema naprijed.

Ponovi 10 puta za svaku nogu, a zatim nastavi na novu vježbu.

Ponovi cijeli krug još dva puta kako bi završila s ukupno tri kruga.
misszdrava.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...