Uklonite salo sa stomaka zanimljivom japanskom metodom

Ne tako davno, japanski glumac Miki Riosuke (Miki Ryosuke), koristio je jednu zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da izgubi 13 kilograma i 12 cantimetara u struku za samo nekoliko nedelja, tačnije 49 dana.

Takav rezultat je nastao kao sporedan efekat vežbi koji su mu propisali lekari protiv bolova u leđima.Izvođenje ovih vežbi kod Japanaca traje samo 2 minute dnevno. Dakle, Riosuke je ovu tehniku nazvao dijetom dugog disanja. A svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri  sekunde, a zatim – snažan izdah u trajanju od 7 sekundi.

Većina evropskih doktora podržava izvođenje disajnih vežbi za mršavljenje i objašnjava ih na sledeći način: masnoća se sastoji od kiseonika, ugljenika i vodonika. Kada udišemo, kiseonik dospeva do masnih ćelija, on ih raščlanjuje na komponente (ugljenik i vodu). Zato, što više kiseonika koristi naše telo, time sagoreva više masnoće. Sistem, na kojem su zasnovane disajne vežbe je jednostavan: kiseonik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira limfotok i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast – je „gorivo“, a kiseonik – je njegov sagorevač. Osim toga, kako tvrde stručnjaci, ova tehnika  ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.


Vežba se izvodi svakodnevno u trajanja od 2 do 10 minuta.

Stanite i ispružite jednu nogu napred, a drugu iza nje. Sada je potrebno napregnuti zadnjicu i preneti svoju težinu na zadnju nogu. Počnite polako udisati u trajanju 3 sekunde, dižući ruke iznad glave. Zatim, snažno izdahnite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tela.

Detaljnije pogledajte ovde


uspesnazena.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...