Marulino ulje se vraća među beauty trendove


Marulino ulje je odavni poznato svim profesionalnim kozmetičarima, a od nedavno se ponovo vraća na velika vrata beauty trendova...
Marulino ulje ima široku upotrebu kada je u pitanju nega lepote, a može se koristiti za negu kože lica i celog tela, kose i noktiju. Zbog čega je ono dobro i kakve beneficije ima za našu lepotu, pogledajte u nastavku...Šta je ulje marule?
Ovo super-hidratantno i brzoupijajuće ulje se pravi od ploda afričkog marulinog drveta i pripada porodici voća. Ono ne zapušava pore i može se reći da je poput suvog ulje jer ne masti kožu ni kosu.

Beneficije marulinog ulja su?
Bogato je esencijalnim masnim kiselinama omega-6 i omega-3, što znači da “imitira” prirodna ulja koje naše telo stvara. Kako su molekuli ovog ulja mnogo manji nego u ostalim hidratantnim, ono se apsorbuje brže i dublje u kožu i na taj način efektno utiče na starenje kože i povećava njenu elastičnost. Zahvaljujući antimikrobnim svojstvima, marulino ulje se može koristiti za smanjivanje bubuljica i prevelikog lučenja ulja.Kako se koristi?
Za hidrataciju kože: nakon čišćenja umasirajte u kožu lica dve do tri kapi čistog marulinog ulja. Pošto se dobro apsorbuje u kožu, pomoći će da se sastojci kreme ili seruma, koji nanesete preko, takođe dobro apsorbuju i tako hidriraju kožu. Takođe štiti kožu od štetnog uticaja sunca, vetra i zagađenja.

Za mekšu kosu: stavite nekoliko kapi (maksimum 6) marulinog ulja na vlažnu kosu, počeši od krajeva ka korenu. Ulje će zaštititi i zatvoriti kutikulu, što štiti kosu od naelektrisanja i sunčevih zraka.

Za jačanje noktiju: umasirajte dve kapi ulja na kutikulu i nokatnu ploču. Zbog male veličine molekula, brže će se apsorbovati u kožu i nokte, što znači da će nakon nekoliko potreba postati jači i lepši.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...