Kolač s jabukama

Sastojci:
*mjerica za suhe sastojke je žlica pa tako koristite istu količinu za sve sastojke.

Za biskvit:

5 jaja - odvojiti bjelanjke i žumanjke
5 žlica šećera
5 žlica mekanog brašna
1 dr. Oetker cimet šećer
1 dr. Oetker prašak za pecivo
foto: Dreamstime

Za kremu i jabuke:

1 1/2 l vode
5 - 6 jabuka, oguljenih i narezanih na kriške (očistiti koštice)
2 dr. Oetker pudinga od vanilije
1 žlica dr. Oetker gustina
1 dr. Oetker vanilin šećer
2 vrećice šlaga za pripremu s mlijekom ili 200 ml vrhnja za šlag 

Priprema: 
Biskvit: Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg (dodajte im prstohvat soli što će snijeg učiniti čvrstim). Žumanjke izmiksati sa šećerom pa im dodati cimet i špatulom umiješati brašno pa ponovno izmiksati smjesu. Kada je homogena, špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i peći oko 25 minuta - dok čačkalica zabodena u biskvit ne izađe čista. Izvaditi iz pećnice i ostaviti kratko na sobnoj temperaturi.

Jabuke: U vodi skuhati jabuke (ali ne prekuhati) i izvaditi ih van te poslagati po pečenom biskvitu. U vodu gdje su se skuhale jabuke, dodati dva pudinga i žlicu gustina i kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Umiješati vanilin šećer te odmah preliti preko jabuka poslaganih po biskvitu i ostaviti da se ohladi.

Kada je kolač ohlađen, napraviti šlag i premazati ga po kolaču. Poslužiti ohlađeno. Uživajte u ovom slasnom i mirisnom kolaču koji će vas vratiti u djetinjstvo.

Savjet:

Ako niste ljubitelj jabuka, ovaj kolač možete napraviti i s višnjama iz kompota (ili zamrznutima), ali i, kada im je sezona, s breskvama ili marelicama. 
24sata.hr 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...