Uz pomoć trikova možete se podmladiti i do 10 godina!

Ljudi diljem svijeta troše milijarde na izgled i zdravlje kako bi usporili proces starenja. Bilo da se radi o operacijama, posebnoj prehrani ili izbjegavanju grimasa kako bi izbjegli bore, mladost je, čini se, cilj. Pojavom kvalitetne šminke, i opcija koje su dostupne, možete lako vratiti godine.

Očistite lice
Šminka najbolje pristaje čistom licu. Očistiti ga možete hidratantnim sredstvima kako biste stvorili glatku površinu za nanošenje podloge.

Koristite primer
Ovisno o tipu kože, predlažemo primer na bazi silikona za ispunjavanje bora i pora. To će zagladiti površinu lica što je temelj mladenačkog izgleda.

Koristite puder i na vratu
Pobrinite se da puderom prekrijete i područje vrata i dekoltea ako imate veći izrez. Ostavite li preveliku razliku između lica i vrata, šminka će izgledati preteško.

Ne zaboravite bronzer
Bronzerom ili tamnijim korektorom možete promijeniti konture lica. Bronzer koristite na licu, počevši od čela, zatim na jagodicama i na području čeljusti. To će dati čvrstinu licu.

Koristite svjetliji korektor
Baš kao što bronzer ili tamniji korektor služe za stvaranje sjene i sužavanje lica, svjetlija nijansa naglašava konture. Uz pomoć svijetlog korektora možete naglasiti jagodične kosti i vilicu. Ovaj korektor nanesite na istaknuta područja lica, iznad linije bronzera.

Sjenčanje ili blendiranje
Nakon što ste napravili konture, pobrinite se da to izgleda prirodno. Ako su konture lica pregrube, nećete dobiti željeni efekt. Sjedinite podlogu s korektorom uz pomoć guste četke, kista ili spužvice za šminkanje.

Naglasite obrve
Obrve su ključ mladenačkog izgleda. Koristite olovku za nijansu svjetliju od vaših prirodnih obrva. Na ovaj način možete izbjeći oštri izgled obrva. Također provjerite uklapa li se boja obrva uz ostali make up.

Naglasite trepavice
Trepavice su itekako bitne za postizanje mladenačkog izgleda. Preporučamo umjetne trepavice ili maskaru za volumen trepavica. Ako se odlučite za umjetne trepavice, izbjegavajte teška sjenila ili tuš za oči kako biste zadržali svježinu.

Koristite svjetliji ruž
Crvene ili tamnije nijanse mogu izgledati iscrpljujuće. Potražite ruževe u boji kože, svijetlo ružičaste ili narančaste nijanse koje će osvježiti lice.

Koristite olovku za oči u boji kože
Ako doista želite koristiti tamniju olovku za oči, nanesite ju samo iznad oka. Olovku ili tuš u boji kože koriste profesionalci kako bi otvorili oči i postigli mladenački izgled.

Rumenilo

Izbjegavajte tamna i jaka rumenila, osim ako ih koristite za konturiranje lica. Ružičasto rumenilo će licu podariti svježinu. Nanosite ga kistom ili četkom, blagim kružnim pokretima na jagodice.
centarzdravlja.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...