Retro look po uzoru na Lanu Del Rey

Pjevačica Lana Del Rey je poznata po svojim melanholičnim pjesmama, super stylingu, ali specifičnom uljepšavanju lica i tijela. Simpatična Lana je oduševljena minulim vremenima, a izgleda da su šezdesete i sedamdesete godine prošlog vijeka na nju ostavile najjači utisak.

Iako se o njenom izgledu mnogo govorilo, današnja pažnja je ipak usmjerena na njeno šminkanje i frizure, koji su sjajna beauty inspiracija ako volite taj retro vibe.

Ako bismo kojim slučajem mogli da “prebacimo” glamurozni Holivud na nečije lice, vjerovatno bi izgledao onako kako vidimo na Lani. Neskromna upotreba alajnera i lažne, guste trepavice postaju zaštitni znak svih onih koji vole old school način uljepšavanja.

U Laninom slučaju, bez obzira da li je viđamo na sceni ili su je uporni paparaci uhvatili na ulicama metropola, teško da ćemo je vidjeti bez ovog retro momenta u šminkanju. Sanjiv pogled pojačava se isticanjem obrva, a crvene ili puder nijanse karmina variraju od prilike do prilike.

Sada, kad smo preuzeli Lana Del Rey način šminkanja, red je da se pozabavimo frizurama. Ili idemo u smjeru talasaste kose ili natapiranih frizura ala Priscilla Presley, a ako želite da isprobate retro look po uzoru na pjevačicu, pogledajte video!


ljepotaizdravlje.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...