Uz pomoć paradajza izlečite proširene vene

Isprobajte ovaj domaći i izuzetno delotvoran recept.
Većina ljudi je upoznata sa  korisnim svojstvima paradajza, ali nisu svi upućeni u to, da se uz pomoć paradajza mogu izlečiti proširene vene.
Postoje dva načina izlečenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom
Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih  na kriške (ili kolutove). Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena na same vene i na postojeću kapilarnu vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem.
Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.
Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje, i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.
Posle dve nedelje sprovođenja ovakih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će  početi da blede. Vremenom  će nestati  kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom
Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, iseći na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Posle paradajz zameniti drugim. Ovu proceduru je poželjno raditi uveče ili noću. Kurs trajanja lečenja je individualan. Možete ga raditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.
Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu). Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koji razređuje krv i ne daje joj stagnaciju. Osim toga, paradajz poseduje  flavanoide koji ojačavaju zidove krvnih sudova.


Izvor: stvarukusa.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...