Znakovi da je tijelo puno toksina

Koliko često se budite umorni bez energije za svakodnevne poslove koji vas čekaju? Aditivi u namirnicama, kućanstvo, instekticidi i herbicidi sve su to otrovi koje tijelo podnosi zbog malih količina kojima smo svakodnevno izloženi. Međutim, dugoročno djelovanje može imati drugačije efekte.
Vrlo često sitne boljke poput glavobolje, tromost i osjetljivost na mirise ne shvaćamo ozbiljno, ali upravo zbog njih dnevne obveze ne uspijemo završimo.

Kako ih se riješimo i koji je uzrok ovim neugodnim pojavama odgovor možemo potražiti u višku toksina koji konstantno unosimo.
Pogledajte sljedećih sedam znakova koji upozoravaju na toksin u organizmu i naučiti kako ga otklonite.

Konstantan umor

Iako ste dobro spavali, trudite se da nekako pregurate dan. Ovo može biti znak da se vaše tijelo trudi da izbaci sav toksin koji ste unijeli. Kako se izborite s ovim? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje “više kave” ili “slatkiša” krenuli ste pogrešnim putem. Kofein i šećer samo će vaš problem napraviti još većim jer njima samo opterećujete već “zagušene” metaboličke procese u tijelu.

Problemi s kilogramima

Nije lako skinuti višak kilograma, ali ako pored svakodnevnog vježbanja i pažljivo odabranih namirnica kilaža je i dalje Prekomjerna, možda je vaš problem hormonski. Veza s toksinima nije uvijek očigledna, ali je činjenica da prekomjerne količine toksina s kojima se tijelo bori mogu poremetiti i rad žlijezda. Potreban vam je kompletan detox tijela kako bi povratili prirodnu ravnotežu hormona.

Loš zadah

Koristite žvakaće gume, pazite na oralnu higijenu, ali problem sa zadahom je i dalje tu. Loš zadah je uglavnom uzrok problema s probavom, ali može biti znak da previše toksina unost u organizam.

Zatvor

Naša crijeva svakodnevno primaju dosta toksina i pomažu da se tijelo s njima izbori. Kada imamo problema sa zatvorom, svi toksini ostaju u dijelu probavnog trakta što utječe negativno na cijelo tijelo. Bol u glavi ili drugim dijelovima tijela i umor su samo neki od posljedica opstipacije. Ukoliko je u vašoj hrani previše kemikalija i pesticida, toksini su neizbježni, a samim tim i dodatni problemi zbog neredovitog pražnjenja crijeva.

Osjetljivost na mirise

Jaka reakcija na mirise, posebno parfeme, jednostavno znači da vam ne prijaju oni koje koristite. Međutim, ako postanete preosjetljivi na sve malo jače mirise nije problem u parfemu već u višku toksina koji se skuplja u tijelu. Ukoliko osjetite i glavobolju čim osjetite neki jači miris, gotovo je sigurno da su toksini uzrok vašeg problema.

Bolovi u mišićima

Ako ne možete ponoviti vježbe koje ste radili jučer, ponovno razmislite da nije uzork u toksinima. Ovo se naročito odnosi ako se bolovi u mišićima javljaju iako nikakav ne činite nikakve posebne napore.

Promjene na koži

Akne, miteseri i ostali problemi koji se javljaju na koži znak su da je organizam pun štetnih tvari. Akne se mogu pojaviti zbog preparata koje nanosimo, dok ekcem i psorijaza pokazuju da su se organizam teško bori s toksinima.

Ukoliko patite od bilo kojih simptoma koje smo naveli, pročitajte sljedeće korake koji vam mogu pomoći:

1. Čaj od maslačka, peršin, korijander, gujina trava.
2. Pijte puno vode – to će pomoći u izbacivanju toksina iz tijela
3. Vježbajte bar 30 minuta dnevno. Vježbanje potiče cirkulaciju i pomaže negativne tvari nestanu iz tijela.
4. Potrudite se da u vašoj prehrani bude dovoljno probiotika, što znači: jogurt, kefir, kombuha čaj, miso juhu.
5. Uvijek operite i jezik prilikom pranja zuba
6. Vježbajte duboko disanje – unosimo svakodnevno dosta toksina kroz pluća
7. Koristite samo prirodne proizvode za kožu koje u sebi ne sadrže mirise, sulfate, parabene i druge tokične tvari.
8. Organska hrana je najzdravija, zato je jedite kad god imate prilike za to.


Izvor: zenstvena.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...