Uz pomoć samo jednog sastojka uklonite zubni kamenac

Smeđe ili žute naslage na zubima možete ukloniti sami kod kuće!
Zubni kamenac – je čest problem, i savremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, postoji metoda kojom se odlično rješava ovaj problem, a štedite i novac.

Temeljna higijena usne duplje veoma je bitna: ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradentoza kod koje infekcija dospijeva kroz koren, u sam zub, koja izaziva i upalu mekog tkiva.
Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neprijatne bolesti!

Kako ukloniti zubni kamenac u kućnim uslovima:

Biće potrebno:
– 40 gr ljuske oraha
– 250 ml vode
Primena:
Prokuhajte ljusku u vodi u toku 20 minuta. Skinite sa ringle i poklopite. Ohladite i procijedite.
Pokvasite četkicu za zube u ovom rastvoru na desetak minuta. Zatim njome, temeljno očistite zube, povremeno je umačući u rastvor. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno.
Pripremljeni rastvor možete koristiti 2 dana, posle pripremite novi. Već poslije nekoliko dana rezultat će vas obradovati!
Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja, takođe, pomaže čišćenju i zubne gleđi od neprijatnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni: upala brzo nestaje.

Podijelite sa prijateljima ovaj prirodni recept koji bezuslovno djeluje.

Izvor: zenski.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...