Kefir maska za kosu

Maske za kosu su savršene za suhu i oštećenu kosu, u kupovnim oblicima ima ih raznih kako skupih, tako i onih jeftiniji. No najbolji rezultati se postižu s prirodnim sastojcima.

Ovoga puta vam donosimo ideje za masku za kosu s kefirom. Ovaj mliječni napitak osim što je izrazito zdrav za konzumaciju, pomaže i našem tijelu izvana.

Kefir maske za kosu lako je napraviti, a izvrsno će doprinijeti jačanju vaše kose, njezinom sjaju. Učinit će kosu bogatom i pojačati joj volumen na prirodan i zdrav način bez korištenja kemikalija.

Kefir je mliječni napitak koji je bogat vitaminima B skupine, sadrži obilje proteina te vašoj kosi vraća hidrataciju, hrani je i čini lijepom.

Za poboljšanje gustoće kose kefir nanesite izravno na suhu kosu po cijeloj duljini te istrljajte tjeme. Time ćete potaći cirkulaciju vlasišta i ubrzati upijanje korisnih tvari u vlasište i korijen kose. Kefir držite na kosi oko pola sata. Ako želite bolje rezultate stavite plastičnu foliju na kosu te utoplite ručnikom.

Ovu masku možete raditi svakodnevno jer nema nikakvih neželjenih posljedica ali zbog kompliciranosti primjerne i radi čestog pranja kose radije je nanosite za početak jednom do dva puta tjedno. Nakon dva mjeseca rezultati će biti više nego odlični. Nakon toga možete masku nanositi samo jednom tjedno.

Za brži rast kose u sto mililitara kefira dodajte pola kocke svježeg kvasca, jedno jaje i žlicu meda. Smjesu dobro pomiješajte i zagrijte tako da posudicu u kojoj ste ih zamiješali stavite iznad pare ili uronite u vruću vodu.

Masku ravnomjerno nanesite na kosu. Držite je oko sat vremena da sastojci dobro prodru u vlasište i korijen kose. Ova maska je dobra i za sjaj kose, jačanje te pomaže problemima s peruti.

Kod izrazito suhe kose hidratacija je najpotrebnija. Za suhu kosu maska od kefira sadrži u sebi 100 mililitra kefira, jedan žumanjak, jednu žlicu ulja, najbolje maslinovog iako može biti palmino, kokosovo ili ricinusovo. Sastojke pomiješajte i nanesite na kosu. Kosu je potrebno prethodno dobro počešljati i masku nanijeti čitavom duljinom. Ako je kosa dugačka trebat ćete udvostručiti ako ne i učetverostručiti sastojke. Masku držite sat vremena i ponavljajte je jednom tjedno.




Izvor: savjetnica.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...