Od starih ručnika napravite kupaonski tepih

Imate li u vašem domu stare ručnike, nemojte ih bacati jer u samo jednom danu mogu postati trendi kupaonski tepih. Donosimo jednostavan postupak izrade kupaonskog tepiha za koji vam trebaju samo škare, igla i konac

Materijal za izradu kupaonskog tepiha:
- 3 stara ručnika
- Škare
- Igla i konac


Postupak izrade kupaonskog tepiha od ručnika:


Stari ručnik preklopite na pola te od njega škarama izrežite trake. Od svakog ručnika izrežite po 13 traka debljine 2,5 do 3 centimetara. 
Od svakog ručnika uzmite po jednu traku te sve tri trake na jednom kraju spojite i zašijte iglom i koncem. Postupak ponovite sa svim trakama te ste dobili 13 baza. 
Od baze počnite plesti pletenicu, a kada ste je završili sašijte završetak te mu pripojite još jednu bazu za pletenicu te je nastavite plesti kao ovu prethodnu. Ponovite postupak sa svim trakama sve dok ne dobijete jednu dugačku pletenicu. Pletenicu stavite na pod te je počnite motati u krug poput puževe kućice. Kako se pletenica ne bi odmotala, svakih cca 10 centimetara omotani krug zašijte s par šavova uz prijašnji. Nastavite motati i šivati sve dok cijela pletenica nije iskorištena. Završetak ušijte i vaš kupaonski tepih je gotov.

Izvor: http://zadovoljna.dnevnik.hr/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...