Majčinom dušicom i đumbirom protiv fibromialgije

Fibromialgija je oboljenje koje prete duboki i žareći bolovi u mišićima, tetivama i zglobovima. Stanje pogoršavaju fizička aktivnost, hladnoća i stres, a u mišićima i zglobovima postoji veliki broj bolnih tačaka. Fibromialgija sa sobom nosi i nesanicu, probleme sa pamćenjem, peckanje u šakama i stopalima, pad raspoloženja i glavobolju, a najbolji lijekovi za ovo oboljenje jesu majčina dušica i đumbir. 



Dvije kašičice suhe majčine dušice preliti sa pola litra ključale vode i piti nekoliko puta tokom dana, a litra ovako pripremljenog čaja može se dodati i vodi za kupanje. 

Ako u čaši vode razmutite dvije kašičice đumbira u prahu, dobit ćete veoma efikasan lijek protiv fibromialgije, a može pomoći i tinktura nevena, koja se kao obloga nanosi na bolna mjesta, a priprema se tako što se u 1 litar 45% alkohola doda 35 gr nevenovog cvijeta i ostavi da odstoji 15 dana na suncu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...