Izaberite šešir za zimu prema obliku lica

Ne stoji vam dobro šešir? To samo znači da još uvijek niste pronašle svoj stil.


Ljudi kojima apsolutno ne stoje dobro šeširi – ne postoje! Poslije svih stilova kape nisu samo ograničene na pletene kape kakve smo nosili dok smo bili u obdaništu. Da biste stvorilie dinamičan izgled izbjegavajte predvidljive kombinacije. Nošenje šešira sa bundom i pletene kape sa sportskim jaknama – to je dosadno i nije u modi.

Kako da izaberete kapu ako imate:

Ovalno lice
Smatrajte se srećnim! Vama skoro svi stilovi šešira dobro stoje. izbjegavajte prevelike kape, jer je ovalno lice malo izduženo. Pokušajte sa neobičnim varijacijama.

Kapa sa Pom – pom lopticom

Pletena kapa sa pom – pom lopticom na vrhu je modni trend. Ako se plašite da izpogledate smiješno, izaberite dužu kapu sa da pompom ne bi bio na vrhu glave. Dakle, ova kapa može biti upotpunjena zimskim kaputom.

Kapa-Turban

Umjesto klasične pletene kape nosite modernu alternativu – pleteni turban. Savršeno se uklapa sa bilo kojom zimskom odjećom, velkim šalovima, kaputima, pletenim ogrtačima, džemperima od mohera…

Šubara

Velika prednost ovakve kape je da vam je potrebno manje šminke. Ako ste u žurbi, hrabro nosite krzneni šešir. Štaviše, šubara ide sa apsolutno bilo kojom odjećom od jakne do kaputa.

Izduženo lice

Dame sa izduženim licem su potrebni šeširi koji će vizuelno skratiti lice.

Kapa sa širokim obodom

Ko je rekao da se ženski šešir sa širokim obodom nosi samo na Meditaranu? Ovaj sofisticirani stil je uvijek relevantan u bilo koje doba godine, samo zamijenite materijal. Nosite šešire sa širokim obodom sa kaputom ili kratkim mantilom.
Ako je temperatura ispod nule možete šešir umotati šalom od kašmira. U tom slučaju, možete dobiti elegantan retro izgled.


Vojničke kape

Vojniče kape nisu samo stvorene za kapute sa dvostrukim kopčanjem na grudima. Možete odstupiti od vojnog stila i koristiti: ženstvene boja (pastelne, vino, bež boji); neobične teksture (kašmir, moher); izuzetan nakit i pribor (naušnice sa šljokicama, kožne rukavice).

Okruglo lice

Ako ste vlasnik okruglog lica, glavni zadatak je da izaberete šešir koji će vizuelno produžiti lice.

Fedora šešir
Fedora šešir može uspješno da se kombinuje sa kaputom ili modernim jaknama.

Pletene kape

Asimetrične kape na glavi sa vizuelnim maskirnim obrascima učiniće lice užim. Ove kape izgledaju moderno sa svim komadima odjeće.

Trouglasto lice

Ako imate jasno definisanu bradu i jagodice, kapa treba da vizuelno ublaži oštre ivice i da zaokruži vaše lice.

Beretke

Beretka je savršena za žene sa izraženim linija jagodica. Izaberite plemenite materijal kao što su krzno i kašmir, i izgledaćete izuzetno. Ovaj šešir se može nositi sa bundom, jaknom ili kaputom.

Žena sa licem “srca” obično izgleda dobro skoro sve stilove šešira, uključujući i one koji su gotovo nepoznati.

“Bowler” šešir – polucilindar

“Bowler” šešir iz kategorije cilindar šešira nije za sve žene. Ali, ako se uklapa u vaš stil, bićete u njemu neodoljive.
Ovaj šešir u obliku zvona pojavio se u 20-godinama prošlog vijeka i evocira asocijacije sa godine džeza. Zato još bolje izgleda sa kratkim bundama.

Ženama sa trouglastim licem pristaju ste sve vrste šubare. Nosite ih sa elegantnim kaputom. Dopunite svoj izgled ogromnim minđušama sa kamenjem i kristalima.


Bez obzira na oblik koji birate prilikom kupovine šešira, ne bojte se boje. Zaboravite na crnu! Šešir ili kapa treba da naglasi oči.


I ne zaboravite: nije potrebno da izaberete istu boju šešira i rukavice i torbe. Dovoljno je da se pridržavate jednostavnog pravila: Nosite rukavice od lakovane kože – izaberite kapu od glatkog, gustog materijala; Nosite rukavice od grube kože – odaberite pletenu kapu od mekanog tekstila.

Izvor:http://www.ljepotaizdravlje.ba/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...