Ublažite želučane tegobe uz pomoć pelina

Malo koja biljka koju preporučuje narodna medicina, ima toliko pozitivnih učinaka kao pelin. Koje god bolesti da se sjetite, postoje šanse da je pelin može izliječiti.


U narodnoj medicini ova biljka se stoljećima koristi jer svojim ljekovitim svojstvima pomaže kod dijabetesa, reume, gihta, psihičke depresije, malokrvnosti, nadutosti, masne jetre, bolesne žuči, slezene, bubrega, žgaravice, nesanice, malarije, kronične začepljenosti i proljeva.

Trudnice nipošto ne smiju konzumirati pelin jer je on poznato abortivno sredstvo.

Ako imate problema s gastrointestinalnim traktom, najprije probajte terapiju pelinom. Kao isključivo gorka biljka zbog tvari absintin, pelin djeluje na stvaranje i poboljšanje krvi i cirkulacije.

Konzumira se u obliku praha, koji se dobiva tako da se korijen biljke usitni, pelinova vina, ulja, tinkture ili u obliku ekstrakta pelina.

Vrlo je bitno pridržavati se propisanih doza u konzumirati pelin u određeno vrijeme jer sadrži tvar tujon, koja djeluje toksično na mišićno živčani sustav, dovodi do grčeva i uzrokuje psihičke probleme.

Čaj od pelina:

Kipućom šalicom vode prelijte jednu čajnu žlicu pelina i ostavite neka odstoji poklopljeno 15 minuta. Tada procijedite. Ovako pripremljen čaj konzumirajte do tri puta dnevno, najduže tjedan dana. Napravite pauzu od sedam dana, te ako još imate tegobe, nastavite s konzumacijom

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...