Napravite hleb koji sprečava starenje i ubrzava metabolizam!
Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, u velikoj meri nam uskraćuju zdrav i lep izgled

Kvalitetna i adekvatna ishrana utiče na usporavanje procesa starenja, a ovaj hleb, poznat i kao anti-ejdž hleb, trebalo bi da bude osnova svakog dobrog doručka!
Zdravlje i lepota direktno su povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu, hormonskoj aktivnosti i ukoliko nemamo manjak određenih, veoma bitnih minerala i vitamina u organizmu, onda će i naš fizički izgled biti daleko bolji!
Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, u velikoj meri nam uskraćuju zdrav i lep izgled.
"Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i masne naslage. Dolazi i do poremećaja metabolizma, koji ne mora da bude očigledan do naših četrdesetih godina života“, rekla je svojevremeno dr Ana Gifing, koja je dobar deo svoje karijere posvetila hrono ishrani.
Ona je osmislila recept za hleb koji će vas oduševiti ukusom, ali i pomoći dasprečite starenje i održavate kilažu!
Sastojci: 200 g heljdinog brašna, 200 g integralnog pšeničnog brašna, 100 g raženog brašna, 1 prašak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 kašike maslinovog ulja, pola kašike kima, 1 kašika lanenog semena, malo ruzmarina, pola litre vode.
Priprema: Pomešati sastojke i ostaviti ih preko noći da se fermentišu. Zagrejati rernu na 250 stepeni, smešu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i pećiizmeđu 30 minuta i sat vremena.
Dužina pečenja zavisi od veličine posude - ako stavite u manju tepsiju, hleb će biti deblji, pa će mu biti potrebno više vremena da se ispeče.
Uživajte u svakom zalogaju bez griže savesti!
Izvor: http://stil.kurir.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...