Doručak za uspješno gubljenje kilograma

Podaci prikupljeni putem popularne aplikacije “MyFitnessPal” prate dijetne navike preko 65 miliona korisnika (aplikacija bilježi aktivnosti, težinu, prehrambene navike i slično), te su otkrili najčešće namirnice onih koji su zahvaljujući doručku izgubili preko 5 kilograma. 

Podsjećamo da ovo nisu jedine namirnice koje treba jesti, no svakako se isplati dodati ih prvom jutarnjem obroku:

Kafa
Ispijanje ovog ukusnog napitka može biti od znatne pomoći za sve one koji vježbaju ujutro. Jedno istraživanje je pokazalo kako će konzumiranje kafe sat vremena prije treninga povećati sagorijevanje kalorija za oko 15 posto.

Banane
Za doručak je ponekad dovoljno napraviti bilo kakav smoothie od banane, te ćeš dobiti obilje nutrijenata i praktičan obrok koji možeš piti na putu do posla. Isprobaj smoothie od banane, cimeta, bademovog mlijeka i zobenih pahuljica!

Jaja
Istraživanja su pokazala kako će doručak pun proteina pomoći pri kontroliranju gladi tokom cijelog dana. Jaja su odličan izvor proteina, a možeš ih napraviti na stotinu različitih načina.

Borovnice
Sitno voće puno je antioksidansa, te će ti pomoći pri čišćenju organizma i mršavljenju.

Jagode
Ukusne jagode odličan su izbor fit doručka. Dodaj im malo kozjeg sira i imaš ukusnu kombinaciju koja će ti uljepšati jutro.

Čaj
Čaj bi se trebao piti tijekom cijelog dana, počevši s jutrom. Za mršavljenje se preporučuju zeleni i žuti, a ako ih želiš zasladiti dodaj malo meda ili umjetni zaslađivač.

Mlijeko
Mlijeko je još jedan odličan izvor prijeko potrebnih jutarnjih proteina.

Tost od cjelovitih žitarica
Ljubitelji hljeba na dijeti mogu jesti ukusnu zamjenu od cjelovitih žitarica koja ima manje kalorija.

Špinat

Ovo lisnato povrće bogato je vlaknima, a poznato je i kao jedno od povrća s najviše proteina. Možete ga spremiti kao kombinaciju u smoothieju sa još nekom namirnicom. 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...