Zašto i kako piti jaja japanske prepelice

Jaja japanske prepelice dobro su prirodno sredstvo za liječenje mnogih bolesti, a u upotrebi su već nekoliko hiljada godina. Jaja prepelica su bogatija vitaminima i mineralima u odnosu na sva ostala ptičja jaja i to vitamina B deset puta, fosfora pet puta, gvožđa sedam puta. Danas se najčešće upotrebljavaju za liječenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoka, jetre i bubrega. Samo oplođena jaja imaju ljekovitu moć pa ih treba kupovati od provjerenih prodavaca. Jaja japanskih prepelica se u frižideru mogu održati 60 dana ali kada se koriste kao lijek potrebno je da nisu starija od 30 dana.

Kako se piju jaja japanskih prepelica?

Jaja treba piti sirova i to svakoga jutra na prazan stomak, a narednih pola sata ne treba ništa jesti. Kompletna dnevna doza uzima se odjednom i pije se cijelo jaje. Za vrijeme ove terapije nije poželjno konzumiranje alkohola. Oprez se preporučuje osobama koje pate od žuči. Da bi se lakše konzumirala mogu se umutiti mikserom uz dodatak meda, jogurta, soka od limuna, jabuke, pomorandže i slično.

Kome se preporučuju jaja prepelica?

U preventivne svrhe, za opšte poboljšanje stanja organizma i fizičke kondicije,  jaja japanskih prepelica preporučuju se takođe djeci u razvoju, sportistima, osobama koje obavljaju teške fizičke poslove i starijim osobama. Jaja prepelica kao lijek koriste se za liječenje oboljenja u navedenim količinama:

120 prepeličjih jaja:
povišeni krvni pritisak, čir na želucu i dvanaestopalacnom crijevu,

240 prepeličjih jaja:
anemija, migrena, dijabetes, gastritis, bronhitis, astma, arterioskleroza, infarkt, visak holesterola u krvi, nervno rastrojstvo, tuberkuloza,

1080 prepeličjih jaja:
tumor na mozgu, premor usljed teškog fizičkog rada Liječenje se sprovodi tako sto bolesnik treba u određenom vremenskom periodu da popije navedenu količinu jaja (od 120 do 1080, zavisno od vrste bolesti).


Prva tri dana liječenja popiti po 3 jajeta, a nakon toga pa sve do kraja lijecenja po 5 jaja. Djeca treba (u zavisnosti od uzrasta) da uzimanju manji broj jaja i to: do tri godine – dva jaja dnevno, do pet godina - tri jajeta, do deset godina – četiri jaja. Terapija tako treba da traje od 15 do 50 dana (u zavisnosti od količine jaja i uzrasta), a ako je potrebno može se ponoviti, nakon obavezne pauze od 2 mjeseca. Razmak između dvije terapije ipak ne bi trebao biti duži od 6 mjeseci. 
Ova vrsta liječenja obično nema štetnih efekata osim što je ne trebaju sprovoditi bolesnici kojima je zabranjeno uzimanje bjelančevina (jaja, mesa, mlijeka) i kao što smo već rekli, osobe koje pate od žuči.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...