Narodni lijek protiv hemoroida

Neuredan način života bez kretanja, nepravilna ishrana, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačani pritisak na vene u rektumu, pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih oticanja. Ovu pojavu nazivamo hemoroidima.

Svrab, unutrašnji osjećaj pritiska, bolni otoci, čvorovi opipljivi na dodir i krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida. Kod učestalih problema potrebno je potražiti stručnu pomoć, a preventivno kada se problem povuče, pomaže promjena stila života, naročito ishrane.
Ishrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Jedite mahunarke, žitarice cijelog zrna i suho te svježe voće i povrće, a izbegavajte previše ljutu i začinjenu hranu. Povećan unos tečnosti u tijelo, gdje se preporučuju voda ili sokovi od svježe cijeđenog voća i povrća olakšavaju stolicu. Posebno učinkovito je svakodnevno konzumiranje soka od suvih šljiva.

Treba izbjegavati dugotrajno sjedenje jer ono stvara pritisak u rektalnom području. Povremeno ustajanje i kretanje može da pomogne u sprečavanju nastanka hemoroida i da poboljša cirkulaciju, što umanjuje problem.

Redovna tjelesna aktivnost podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i probavu, pa tako stimuliše crijevnu funkciju kojom se umanjuje pojava proliva i zatvora.

Vrste hemoroida

Spoljašnji hemoroidi – smješteni su uz ivicu anusa i pokriveni su vrlo osjetljivom kožom. Kada se u jednom od njih razvije ugrušak, stvara se otok na izlazu iz analnog kanala, a na dodir su prisutni kao tvrda i bolna izbočina. Krvare samo ako puknu i obično se povlače nakon terapije za koju je najbolje potražiti stručnu pomoć.

Unutrašnji hemoroidi - razvijaju se unutar anusa, a ova vrsta se prepoznaje kroz krvarenje i izbočine koje nastaju prilikom pražnjenja. Nezgodni postaju ukoliko se uklješte i ne mogu da se vrate u analni kanal, što izaziva jak bol i krvarenje.


Oni koji pate od hemoroida, znaju koliko su simptomi neprijatni i da ovo stanje zahtijeva besprijekornu higijenu intimnih dijelova, što ponekad nije moguće. Ali ipak postoji rješenje – tradicionalni ruski lek!

Ovaj lijek namenjen je svima onima koji su pokušali sa raznim kremama, čajevima i tabletama, ali ništa od navedenog nije davalo dugotrajni rezultat.

Recept

Sve što vam treba jeste sirovi, oljušteni krompir i zamrzivač! Krompir mora da bude kvalitetan, ne smije biti zelen ili proklijao.

Priprema: Oljušten, sirovi krompir isjeći na tanke štapiće i ostaviti u zamrzivač. Krompir prvo isjeckajte na kolutove, pa od jednog koluta napravite štapić, odnosno otkinite komad sa lijeve i desne strane, a ono što ostane u sredini treba da izgleda kao štapić.

Zaleđene štapiće (samo jedan prilikom jedne primjene) stavljati u anus prvih 4 dana na samo 30 sekundi. Sljedeća 3-4 dana svaki put ostavljati da štapić deluje još po pola minuta duže.


Ovo je navodno vrlo efikasno sredstvo kojim je u Rusiji izliječen veliki broj ljudi.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...