Majonez za suhu i oštećenu kosu

Majoneza je zahvaljujući svojim korisnim osobinama, u stanju na kosi izazvati tako pozitivan efekat, koji ponekad ne mogu proizvesti mnoga industrijska sredstva za njegu kose.

Korist koju donosi za suhu, oštećenu i slabu kosu je neprocjenljiva. Majoneza je u stanju ojačati kosu, stimulisati njen rast, hidrirati je i  dati joj zdrav prirodni sjaj.

Ako želite zdravu, svilenkastu i sjajnu kosu, obratite pažnju na maske sa majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njenu strukturu, a takođe je čine zdravom i prirodno sjajnom.

Oni, kojima sporo raste kosa, treba da obrate pažnju na ove maske, jer je majoneza zaista u stanju značajno ubrzati rast kose.

Majonez za njegu suhe i oštećene kose:

Za njegu kose najbolja je domaća majoneza. Ali, možete koristiti i majonezu iz trgovine, mada u njenom sastavu nema baš prirodnih, svježih i korisnih sastojaka.

Kako koristiti majonezu za njegu kose?

Najbolje je masku sa majonezom nanositi na prljavu kosu, prije nego što je operete. Majonezu sa sobnom temperaturom, nanijeti četkom na vlažnu prljavu kosu i rasporediti po cijeloj dužini, od korijena (ako je kosa suviše suha), pa do krajeva. Staviti običnu najlon- kesu, a potom glavu uviti peškirom.


Maska držati na kosi najmanje pola sata, a zatim temeljno ispirati toplom vodom, šamponom i balzamom za kosu. Pošto majoneza poseduje masnu konzistenciju, ispiranje će trajati malo duže. Masku sa majonezom koristiti najmanje jednom nedjeljno, a kod veoma suhe i oštećene kose i 2 do 3 puta nedjeljno.

Najjednostavniji, a pri tome efikasan i djelotvoran recept je da obilno nanesete majonezu na kosu, umotate glavu i držite 1,5 do 2 sata. Nakon toga masku isprati  šamponom i balzamom.


Već posle par upotreba vaša kosa će vam biti zahvalna, a vi ćete na kosi primjetiti nevjerovatnu, pozitivnu promjenu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...