Detoksacija komoračem i korijanderom

Jedan od najboljih načina da potaknete detoksikaciju organizma jest da pijete vodu obogaćenu biljem ili začinima koji imaju detoksikacijsko djelovanje. Korijander i komorač su odličan izvor vlakana i antioksidanata, zbog čega ih stručnjaci posebno izdvajaju kada je riječ o detoksikaciji.

Napitak od komorača i korijandra je vrlo jednostavan za pripremu i osvježavajućeg okusa. Sjemenke komorača imaju slatkast okus i odllične su za osvježenje usne šupljine. Korijander će potaknuti lučenje žuči iz jetre i regulirat će razinu kolesterola. Žvakanje sjemenki komorača potiče oslobađanje sline i probavnih enzima.

Korijander je dobar izvor tiamina, cinka, dijetalnih vlakana, vitamina A, C, E, K, riboflaivna, niacina, vitamina B6, folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, bakra i mangana.

Komorač je dobar izvor niacina, kalcija, željeza, magnezija, fosfora i bakra, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, folne kiseline, kalija i mangana. S detoksikacijom trebate biti oprezni, bez obzira na to što se temelji na unosu hranjivih spojeva. Naročito oprezni trebate biti ako pripadate rizičnoj skupini ljudi.

Napitak od komorača i korijandra pijte dva do tri puta dnevno. Možete ga piti toplog ili hladnog, a bez straha ga pijte i na prazan želudac u jutarnjim satima.

Priprema


Prokuhajte vodu i dodajte sjemenke komorača i korijandra. Pustite da stoji 10 minuta i procijedite.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...