Zdrav početak dana

Voće i povrće su svuda oko nas pa zašto to onda ne bismo i iskoristili. Osim što se voće može jesti sirovo, od njega se takođe može pripremiti i veoma ukusan i zdrav smoothie. Zdrav doručak je izuzetno bitan za energiju tokom cijelog dana, a ljeto je vrijeme kada naši obroci zaista mogu biti zdravi uz sasvim malo truda.

Od borovnice
Potrebno je 200 grama borovnice, velika kašika meda i malo nemasnog jogurta. Ako želite da podignete energiju borovnicama dodajte bananu, a za bolji ukus možete staviti i malo mente. Jogurt možete zamijeniti mlijekom, a za osvježenje dodajte i pokoju kockicu leda. Sve ubacite u ‘blender’ i izmiksajte do željene gustoće.

Od marelice
Za zdrav početak dana, dovoljno će biti i nekoliko marelica, malo vode i par kockica leda. Tome možete dodati malo cimeta, smeđeg šećera i vanilije. Marelica je odlična u kombinaciji sa bananama, malinama i jagodama. Da biste napravili napitak, sve sastojke stavite u sjeckalicu i izmiksajte, a marelice možete i oguliti, zavisi od vašeg ukusa.

Od dinje
Dinja je veoma zdrava, ali takođe i podcijenjena. Ali, da bi osjetili zdravlje iz dinje, možete je jesti sirovu, a možete pripremiti i sok tako što dinju izmiksate te joj dodate malo meda, a možete je kombinovati i sa ananasom pa napraviti neki tropski napitak. Dinja je izvrsna i u kombinaciji sa narančama. Napitku dodajte malo leda i začine po ukusu, premda je mala vjerojatnost da će vam biti potrebni jer je dinja sama po sebi prilično mirisna.

Od lubenice

O blagodatima lubenice nećemo govoriti jer smo o tome već pisali. Zbog toga jedino možemo posavjetovati da je probate i u ovoj neuobičajenoj kombinaciji. Za izvrstan, osvježavajući napitak potreban je komad manje lubenice jer ona sadrži puno vode. Tome dodajte malo limete i sok od jednog grejpa, a kombinaciju ‘podignite’ i s malo naranče.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...