Mršavite uz pomoć jabuka i cimeta

Uvijek tražimo nešto novo što bi nam pomoglo da što brže i efikasnije smršamo.


Ovoga puta donosimo Vam recept sa vodom od jabuka i cimetom koja će vam zasigurno pomoći da ostanete hidrirani, a da se pri tome oslobodite toksina, kao i sa se osjećate sito, a da pri tome gubite i na težini.

Većina dijeta za koje vidimo reklame, nisu uvek djelotvorne, a i često mogu i naškoditi zdravlju.

Pojedini začini u kombinaciji sa hranom mogu dati odlične rezultate kod mršavljenja.

Jabuke:
Jabuke su pune hranljivih sastojaka koji ujedno doprinose gubitku težine. Najbitniji sastojak jabuke su polifenoli koji usporavaju razgradnju ugljenih hidrata i razgrađuju ih na proste šećere, te tako smanjuju unos šećera u krvotok. Polifenoli smanjuju i  apsorbciju glukoze te stimulišu pankreas da proizvodi insulin, a samim tim reguliše se i nivo šećera u krvi. Niskokalorične su i imaju samo 65 kalorija na 200g, a bogate su i vlaknima, čak 3g na 200g (što je oko 12% preporučenog dnevnog unosa).

Cimet:
Cimet stabilizuje nivo šećera u krvi i ubrzava razgradnju glukoze. S obzirom da visok nivo šećera u krvi vodi ka bržem taloženju masnih naslaga došlo se do zaključka da cimet pomaže da se masti ne zadržavaju u organizmu. Pojačava funkciju insulina dakle, mršavićete.

Da bi ste imali potpun učinak sa ovim receptom potrebno je da koristite filtriranu vodu kao i cejlonski cimet.

Sastojci:
  • 2 jabuke, isječene na tanje kriške
  • 2 štapića organskog cejlonskog cimeta ili ½ kašičice mljevenog cimeta
  • 1 bokal
  • Led i voda.

Priprema:

Kriške jabuka stavite na dno bokala, sačuvajte par komada za ukrašavanje prije serviranja. Dodajte štapiće cimeta, zatim i led do polovine bokala te sipajte vodu do vrha. Ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Izvadite 10tak -20 minuta prije konzumiranja. Kada popijete vodu nije potrebno mijenjati jabuke i cimet već samo ponovno dodajte led i novu vodu. Tek posle 3 upotrebe stavite nove jabuke i cimet.


Ovaj napitak bi trebalo da pijete umjesto vode i sokova u neograničenim količinama, a najbolje ne više od 3 litra dnevno. Po izjavama osoba koje su već probali vodu sa jabakuma i cimetom, prvi rezultati su vidljivi već posle sedmicu dana.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...