Savjeti za njegu kovrčave kose

Kovrčava kosa, svim ponosnim vlasnicama predstavlja pravu muku za održavanje. Osim što je prirodno kovrčava kosa znatno suvlja od ravne kose, dodatno je još uništavaju i narušavaju joj izgled još i ravnanje, feniranje....

Ovom prilikom vam donosimo nekoliko savjeta za pranje i stiliziranje kovrči koji će vam pomoći da ih održite u najvećoj snazi.

1. Pri pranju kose koristite mlaku vodu jer toplija voda izaziva takozvani frizz tj. statički elektricitet čime kosa postaje neposlušna i otežava se njeno oblikovanje i održavanje frizure.

2. Koristite šampone bez sulfata jer te tvari isušuju kosu. Isprobajte dječje šampone koji često ne sadrže sulfate i kroz neko vrijeme vratite kosi izgubljenu vlagu. Pri šamponiranju masirajte tjeme jer time se koža tjemena oslobađa mrtvih stanica i moguće peruti.

3. Obavezno nakon svakog pranja šamponom njegujte kosu regeneratorom ili maskom za kosu. Možete upotrijebiti i ulja poput maslinovog ili kokosovog, tako da ih nanesete na kosu samostalno ili pomiješate s regeneratorom ili maskom. Ta ulja su također korisna i kao njega nakon pranja. Nanesite ih u maloj količini, svega nekoliko kapi, na vrhove kose i ostavite tako da se osuše bez ispiranja. Vrhovi će se obnoviti i umanjit će se njihovo pucanje.

4. Kosu bi bilo idealno češljati kad nanesete hidratantno sredstvo regenerator ili masku jer će olakšati razdvajanje pramenova i vlasi bez natezanja kose. Češljate se prstima ili češljem sa širokim zupcima, tako da primite kosu jednom rukom pri korijenu kako je pri potezanju češlja ne biste vukli iz korijena. Povlačite češalj postepeno od vrhova prema tjemenu i time smanjite ispadanje vlasi.

5. Nakon pranja kosu nježno obrišite ručnikom tako da samo lagano ručnikom obuhvatite pramenove, bez trljanja.

6. I za oblikovanje frizure nanesite serum ili neko drugo hidratantno sredstvo i oblikujte kovrče prstima u njihovu prirodnu formu.

7. Kosu je najbolje posušiti prirodno na zraku, ali ako ste u žurbi sušite je fenom uz pomoć difuzora na vrlo niskoj temperaturi.


Na kraju, prihvatite ono što vas čini posebnima i uživajte u vašim kovrčama! Svatko se ističe nekom posebnošću, a vi imate predivnu kovrčavu kosu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...