Napravite sami svoj klima uređaj

U toku ljeta naročito su aktuelni klima uređaji koji su nam spas od nesnosnih vrućina. Ali, nema svaka kuća klimu.

Međutim, sami uz pomoć najobičnijeg ventilatora, frižidera i plastičnih flaša možete napraviti izuzetno efikasnu klimu, koja će Vam obezbijediti potrebnu svježinu.

Način na koji ćete napraviti svoju klimu, veoma je jednostavan.

Uzmite dvije plastične flaše (veličina flaša bi trebala da odgovara visini obruča ventilatora),  napunite ih vodom i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Potom, flaše izvadite iz zamrzivača i stavite ih na običnu krpu, a najbolje tacnu ili dublju tepsiju na koju će kondenzat kapati.

Iza flaša postavite ventilator i uključite ga. Uživajte u prohladnom svježem vazduhu. Dok se voda polako topi u flašama, pripremiti druge flaše sa vodom u zamrzivač.


Hladan vazduh nastao na taj način, može se porediti sa onim koji dolazi iz prave klime, a ako zatvorite prozore u sobi, vaš klima uređaj brzo će smaniti temperaturu u njoj za nekoliko stepeni i donijet će dugo očekivani predah od nepodnošljive vručine.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...