Pomoću crne rotkve uklonite kamenac

Crna rotkva je slabo poznat, a opet dosta učinkovit lijek protiv bubrežnog kamenca.

Naime, uočeno je da u krajevima gdje ljudi jedu crnu rotkvu nema pojave bubrežnog kamenca. Tako su stručnjaci došli do jednostavnog prirodnog recepta za borbu protiv kamenca, a to je 1 dl soka iscijeđen iz sirove rotkve koji se uzima natašte.
Ovaj sok može istjerati kamence (liječiti) te spriječiti njihovo nastajanje (prevenirati).

Crna rotkva je odličan prirodni lijek za bezbolno topljenje kamenca u bubregu i žuči.
Ona se riba na sitni ribež i cijedi se sok koji se pije ali obavezno poslije jela jer je jako žestok i jak pa nije dobro za želudac da se pije prije jela.
Sok se pije u dozi od 2,5 decilitra u toku dana najbolje ujutro i navečer poslije jela. Koristi se samo svježa crna rotkva koja ima dosta soka i potpuno crna zagasita, ne smije da ima bijelih površina po sebi.

Rotkva se dobro opere, očisti vrhom noža od crvotočina ako ima i riba na sitni ribež toliko da se nacijedi 1,25 dcl soka ujutro i navečer poslije jela. Sok se procijedi kroz gazu i pije naiskap pošto je dosta jak, pripremi se jedna žličica meda ili pekmeza poslije pijenja tako da se odmah pojede i zalije vodom da bi se ublažio okus soka u grlu.
Rotkva se koristi 20 dana i kamen jednostavno nestane. Ako ne sijete rotkvu kod kuće da bude svježa, onda kupite na placu 10-15 kila i pohranite u neku veću posudu u pijesak i zalijevajte vodom tako da bude stalno svježa. Rotkva će u posudi ponovo listati i imati će dovoljno svježine i soka. Glavni sastojak u rotkvi za topljenje kamenca je upravo u kori rotkve tako da se ne smije nipošto guliti, nego cijela ribati na sitnu ribež pa cijediti, a ostatak može da se pojede kao salata.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...