Kako da ne budete na dijeti, a da jedete manje

Mršavljenje može biti prava muka, ali ove vrele dane možete iskoristiti za primjenu par savjeta kako da smanjite unos i do 500 kalorija dnevno bez dijete.
Za početak, doručkujte jaja – kuhana ili poširana. Dva komada zasitiće vas taman toliko da ćete u ostatku dana pojesti preko 400 kalorija manje, a ako uz to ručak započnete niskokaloričnom supom, to je još 130 kalorija manje.

Gazirana pića zaboravite – obično u tri decilitra imaju dvestotinjak kalorija. Pijte vodu i već ste napravili sjajan posao. Smanjite i unos tjestenine, jer normalna porcija tjestenine je jedna šaka, a ne par tanjira … tu se štede stotine kalorija.

Isto tako, zaboravite gladovanje i preskakanje obroka – radije pojedite žitarice, povrće i voće koji imaju manje kalorija, više vode i puno vlakana, pa vas drže sitima puno duže od ostale hrane.

Sad par promjena ponašanja – neka kupovina namirnica i priprema jela bude uživanje, a ne obaveza. Ako kupujete sat vremena i kuhate još toliko, sve u šetnji i noseći vrećice, ode preko 500 kalorija. Ujedno ćete kupiti zdravije namirnice i pripremiti ih na zdrav način.

Kad dođe vrijeme za jelo, lonci neka ostanu na šporetu, da se morate prošetati kako bi se poslužili – postaće vam jasnije koliko zapravo jedete što ne možete procijeniti kad samo uzimate iz lonca ili posude na stolu. Uz to, servirajte hranu na manje tanjire, jer tako pojedete i do 25 posto manje hrane, uz jednak osjećaj sitosti.


Naravno, uvijek jedite za stolom, jer jedino tako imate kontrolu nad unosom namirnica, donijeti sve pred TV je kardinalna greška. Ako uz sve navedeno i spavate normalnih sedam do osam sati dnevno, kilogrami će već za mjesec dana otići, a da niste niti bili gladni niti na dijeti.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...