Jantar

IZGLED - Mat ili prozirna smola, insekti ili bilje zarobljeni unutra, različitih veličina.
BOJA - Zlatno smeđa ili žuta - zeleni je umjetno obojen
UČESTALOST - Lako se dolazi do njega
IZVOR - Velika Britanija, Poljska, Italija, Rumunjska, Rusija, Njemačka, Mijanmar, Dominikanska Republika
OSOBINE - Strogo gledano, jantar uopće nije kristal. To je smola drveta koja se stvrdnula i fosilizirala. Ima snažnu vezu sa zemljom i po prirodi je kamen koji uzemljuje višak energije. Jantar je moćan iscjelitelj i pročišćivač koji izvlači nezdravost iz tijela i potpomaže obnavljanje tkiva. Također čisti okruženje i čakre. Apsorbira negativne energije i pretvara ih u pozitivne sile koje stimuliraju tijelo da se samoiscjeljuje. Moćan zaštitnik, povezuje svakodnevno s višim duhovnim domenima. Psihološki, jantar donosi stabilnost u život, a i motivira. Mentalno, jantar stimulira intelekt, oslobađa od depresije, potiče pozitivno stanje uma i kreativno izražavanje. Donosi ravnotežu i strpljenje i pomaže pri donošenje odluka; dobar je za pamćenje. Njegova fleksibilnost razrješava konflikt. Emotivno, jantar podržava smirenost i razvija povjerenje. Duhovno, jantar potpomaže altruizam i donosi mudrost.
LIJEČENJE - Jantar je moćan pročišćivač čakri i iscjeitelj. Na fizičkom nivou, ispunjava tijelo vitalnošću i ima moć da izvuče bolest iz tijela. Upijajući bol i negativnu energiju, jantar dozvoljava tijelu da se ponovo dovede u ravnotežu i da se izliječi. Jantar smanjuje stres. Liječi probleme s grlom, želudac, slezenu, bubrege, mokraćni mjehur, jetru i žuć, smanjuje probleme sa zglobovima i ojačava sluzne membrane. Kao eliksir i za liječenje rana, odličan je prirodan antibiotik.
POLOŽAJ - Nositi tokom dužih vremenskih perioda, posebno na ručnom zglobu ili na grlu, ili na bilo kom drugom odgovarajućem mjestu. Ako se upotrebljava za liječenje beba ili djece, poželjno je da majka prvo nosi kamen.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...