Preliv za salatu od tahinija i đumbira

Preliev od tahinija i đumbira, idealno ide sa svim vrstama salata.
Tahini alkalizira organizam i izvrstan je izbor za zdravije srce i krvne žile, kožu, zglobove i mišiće.
Pomaže radu mozga i štiti organizam od starenja.
Đumbir je prirodni saveznik probavi i snaga organizmu kod infekcija te jelima daje specifičnu, ljutkastu notu koji mnogi vole.
A med – o njemu nije potrebno ništa reći osim da je prirodna supernamirnica u kojoj generacije uživaju već tisućljećima.
Uživajte i vi u kombinaciji ovih sastojaka u jednostavnom prelivu za salate.

Sastojci:
  • 2 jušne žlice tahinija
  • ½ -1 jušne žlice meda
  • prstohvat svježe naribanog đumbira
  • 2 jušne žlice vode
Priprema:

Stavite sve sastojke u malu posudu i dobro ih promiješajte. Prilagodite omjer slatkog i ljutog po želji te preljevom začinite svoju omiljenu salatu. Ako nemate tahini, možete ga kupiti u prodavaonicama zdrave hrane ili ga napraviti sami.
Priprema tahinija:

Za tahini su vam potrebni maslinovo ulje i sjemenke sezama. 200 g sezama pržite na tavi,  stalno miješajući 10-ak minuta, a zatim ga sameljite u blenderu sa 2-3 žlice maslinovog ulja. Po želji, tahiniju možete dodati i 1-2 žlice limunovog soka i morsku sol. Sirovojelski tahini sadrži više hranjivih sastojaka, a pravi se na isti način, ali bez prženja sjemenki sezama.
Uživajte u izvrsnom okusu ovog aromatičnog preljeva.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...