Moderne muške frizure 2015. godine

Muškarci danas, osim svom izgledu, pridaju veliku važnost i svojoj frizuri. Za razliku od nekadašnjih, “starih” vremena, danas je modernih frizura u izobilju te muškarci imaju velik izbor modernih frizura.
U 2015. godini, prigrlili smo, uz novi način života i nove, ponekad zahtjevne trendove, no kada je riječ o muškim frizurama, zahtjevni dio obavlja frizer, a na vama je samo da provedete neko manje vrijeme pred ogledalom i da nosite svoju frizuru sa samopouzdanjem.
Neki više, a neki manje vremena provedu pred ogledalom dovodeći svoju frizuru do savršenstva, a upravo je ona, jedna od stvari koje žena prvo zamijeti na muškarcu. 
U nastavku vam donosimo 5 najmodernijih muških frizura u 2015. godini.

1. Muška frizura sa razdjeljkom

muske-frizure-jamie
Jamie Dornan, poznat još i kao gospodin Grey odlično nosi frizuru sa razdjeljkom. Ovu razbarušenu frizuru uz samo malo sušenja fenom i stiliziranja možete dovesti do savršenstva. Kod ovakve frizure, gornji dio kose je duži, dok je onaj sa strane kraći, no rezan također samo sa škarama. 

Jamie u ovom slučaju kosu nosi na stranu sa razdjeljkom, podignutu i stiliziranu, no kod ovakve frizure imate više izbora kada je riječ o stiliziranju. 

Primjerice, šiške se mogu spustiti na čelo i tako postići mladenački izgled, kosa se može počešljati prema iza i tako dobiti oštar i poslovan izgled, a možete ju nositi i razbarušenu, ukoliko ste ljubitelj “casual” stila. Uz ovakvu frizuru, kao što možemo vidjeti na slici, odlično stoji brada, koja je također veliki hit današnje muške mode.

2. Dječačka muška frizura

muske-frizure-zayn
Frizura Zayna Malika je slična onoj kakvu smo prethodno vidjeli kod Jamiea, no kod ovakve frizure imamo naglašen i tako zamišljen prijelaz sa kratke na dugu kosu. Kosa sa strane, u ovom slučaju je očito rezana aparatom za šišanje, no ukoliko želite, ovakva dužina sa strane može se postići i sa škarama, što naravno zahtjeva od vas duže sjedenje na frizerskom stolcu.
Dužina na gornjem dijelu glave može varirati ovisno o vašim željama, no najčešće se preporučuje postepena dužina, to jest kraća kosa na profilu, koja postepeno prelazi u dužu. Sa ovakvom frizurom se također možete poigrati tako da odredite na koju stranu će kosa padati, no veliki trend je i crtanje, odnosno takozvani “hair tatto” koji odlično pristaje na stranama gdje je kosa kraća.

muske-frizure-ronaldo3. Zaglađena muška frizura

Frizura Cristiana Ronalda, premda izgleda komplicirano, zahtjeva od vas samo oko 20-ak minuta u frizerskom salonu i sve je samo ne komplicirana. Kraća dužina sa strane omogućuje vam slobodu da se s njom uopće ne zamarate, dok je gornja dužina najčešće rezana postepeno na stranu.
Dužina kose može varirati ovisno o vašim željama, kao i crta odnosno “hair tatto” koji smo ranije spomenuli. Ovakav kosi “hair tatto” omogućuje vam da ga jedan dan ponosno nosite, a drugi dan sakrijete, prebacivanjem kose na drugu stranu, što je odlično za ljude kojima posao ne dopušta ovakve frizure.

4. Razbarušena muška frizura

muske-frizure-vince
Adrian Grenier, poznat još i kao Vincent Chase iz serije “Entourage” nosi dužu i ležernu frizuru. Ovakva frizura je hit već nekoliko godina, no i danas je priznata kao moderna frizura. Mnogi bi rekli kako za dužu frizuru kod muškaraca treba hrabrosti, ne znajući zapravo da je ovaku frizuru vrlo lako stilizirati.
Poznato je da Adrian ima zavidne kovrče, no na slici možemo vidjeti kako ih je u ovom slučaju pokušao “smiriti” odnosno izravnati, iako kovrče odlično pristaju ovom tipu frizure. Frizuru možete nositi na razne načine, a bez obzira imate li kovrče ili ne, frizura se može i obično se nosi kao razbarušena i opuštena.
Ukoliko ste u strahu da ćete izgledati neuredno i da će vam kosa vrlo brzo narasti u nepodnošljivu dužinu, savjetujemo vas da zatražite od frizera da vas ošiša samo sa škarama. Poznato je da rez koji naprave škare puno bolje zatvara vrhove kose, a tako će frizura i duže trajati, dok sa aparatom za šišanje postižemo upravo suprotno, divljanje ibrži rast kose.

5. Klasična muška frizura

muske-frizure-tatum
Slatki Channing Tatum vrlo često izabire jednostavnu, kraću frizuru, koja odlično odgovara malo jačim muškarcima. Dužina sa strane može biti jednaka kao i ona na vrhu glave, no najčešće se preporučuje postepeno šišanje škarama. Frizura ne zahtjeva puno vremena, kako za šišanje tako i za stiliziranje, a osim sušenja fenom, potrebno je samo malo voska ili gela za stiliziranje. 
Kada birate frizuru, izaberite onu s kojom ćete se najbolje osjećati, kao i kada birate odjeću. Poželjno je da odaberete frizuru koja paše vašem obliku glave i vašem stilu, iako frizure koje smo ranije spomenuli možete nositi na razne načine. 
Savjetujemo vam da ukoliko imate tanku i lepršavu kosu, izbjegnete nanošenje regeneratora tijekom pranja, a upravo suprotno, ako imate gustu i suhu kosu. Sušenje kose, premda ga mnogi izbjegavaju, jedan je od bitnih faktora za postizanje savršene frizure. Isto tako, obično se za tanku i lepršavu kosu preporučuju lagani voskovi, dok se za jaku kosu preporučuju jači voskovi ili gelovi.
Poslije pranja posušite kosu u smjeru u kojem želite da ona pada. Za prirodniji, suhi izgled kose, savjetujemo vam da prije sušenja, na mokru kosu nanesete vosak ili gel, a zatim posušite. Suhi izgled možete postići i matt voskovima, koji su danas jako moderni i jednostavni za korištenje.
Za mokri izgled kose, učinite upravo suprotno, izaberite vosak ili gel koji će vam dati mokri izgled koji želite, te nenesite na kosu poslije sušenja.
Ako imate problema sa stiliziranjem frizure, primijenite neke od naših korisnih savjeta i zapamtite – ako posvetite svu svoju pažnju vašoj frizuri, ona može u samo desetak minuta izgledati savršeno.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...