Crvena paprika

Osećaj pečenja u ustima kada jedete hranu začinjenu crvenom paprikom dolazi iz kapsaicina. Kapsaicin je aktivni sastojak u mnogim OTC kremama i mastima za artritis i bolove u mišićima. 


Koristi crvene paprike ovde ne prestaju. Dodajte ju u pileću supu kao tradicionalni lek protiv prehlade, jer crvena paprika skuplja krvne sudove u nosu i grlu i olakšava zagušenja. Dobra je za metabolizam jer ubrzava sagorevanje kalorija par sati nakon jela. Smatra se da deluje antiupalno i antioksidativno. Studije pronalaze da takođe ima neka antikancerogena svojstva, a naučnici istražuju njen potencijal za lečenja raka. Konačno, u barem jednom istraživanju, objavljenom u American Journal of Clinical Nutrition, istraživači su otkrili da su osobe sa dijabetesom koje su jele obrok koji sadrži crvenu papriku trebale manje insulina nakon jela da snizi šećer u krvi.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...