Najposebniji način na koji mačka pokazuje da vas voli

 

mačka_maca_ljubav_sreća_magazin_obitelj_zanimljivosti

Mačka će vam na svoje specifične načine iskazivati ljubav, primjerice trljajući svoje lice uz vaše kako bi vas obilježila svojim mirisom, pokazujući vam trbuh i gnječeći vas šapama. No jedan on najčudnijih načina na koje mace to čine zasigurno jest onaj kada vam donose svoj plijen.

 

Mnogi vlasnici mačaka, pogotovo onih koje imaju pristup vani, susreli su se sa situacijom kada im je njihova ljubimica na kućni prag ili u kuću donijela miša, vrapca, guštera ili sličnu malu životinju koju je uspjela uloviti. Za mace nije tipično da svoju lovinu jedu i to jako rijetko čine, radije će je donijeti vama, bila ona mrtva ili još živa.

 

A kada vam maca sva ponosna donese svoj plijen, nemojte je grditi jer ona vam na taj način zapravo pokazuje da vas voli i da vas smatra dijelom svoje obitelji. Također, to je način na koji vam ona želi zahvaliti što je hranite.

 

Koliko god bile pripitomljene i udomaćene među ljudima, mačke i dalje imaju svoje lovačke nagone, koji su ostali sačuvani tijekom posljednjih nekoliko stotina godina. Mačke su ponosne na svoje lovačke sposobnosti i kada vam donesu svoj ulov, donose vam poklon – tako to one tumače u svom svijetu. Kad mali predatori s vama podijele svoj plijen, to mora biti znak ljubavi. Također, ako vam donose svoje igračke, znači da vas jako vole, prenosi Zadovoljna.

 

Ako ipak želite spriječiti da vaša ljubimica lovi ptičice, miševe i ostale sitne životinjice i donosi vam ih u kuću, prvo što možete napraviti jest da joj, ako je moguće, onemogućite izlazak vani. Za mačke je ionako uvijek sigurnije da su unutra kako ne bi nastradale ili odlutale.

 

Također, možete mački ponuditi neku pokretnu igračku koju će moći loviti po kući i pritom se dobro zabaviti. To bi trebalo zadovoljiti istraživačke i lovačke instinkte ove vrlo znatiželjne i pametne životinje.

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO