Polica za knjige: Važan kutak doma koji odražava vašu osobnost

 

Svaki dio doma prezentacija je vaše estetike, interesa i karaktera, ali vjerojatno niti jedan drugi u tolikoj mjeri kao polica za knjige.

 

To je mala oaza kroz koju možete izraziti svoju kreativnost i podijeliti svoju povijest sa svakim gostom koji kroči u vaš osobni prostor. Osim toga što priča vašu priču, harmonično složena i organizirana, polica za knjige pridonosi cjelokupnom ambijentu doma.

Da bi ona zaista bila idilična reprezentacija vaše unikatne osobnosti, donosimo par savjeta kako ju možete složiti i kakvim detaljima učiniti još atraktivnijim kutkom stana ili kuće.

 

Kreativni načini slaganja knjiga

 

Da knjige na polici ne bi bile samo funkcionalni predmeti i odraz vaše ljubavi prema čitanju, možete ih složiti na specifičan način i učiniti i njih jednim od dekorativnih predmeta. Knjige složite po bojama ako želite efektan krajnji izgled, a poigravati se možete i horizontalnim i vertikalnim slaganjem što će unijeti posebnu dinamiku na policu.

 

Ako ste pak skloni minimalizmu i neutralnim tonovima u interijeru pa se mnoštvo šarenih knjiga ne uklapa u vašu estetiku, predlažemo da knjige okrenete tako da se vidi samo bjelina papira. To će uz minimalistički efekt unijeti i dozu misterije na vašu policu.

Dodajte uspomene i interesantne držače knjiga

 

Osobne fotografije (uokvirene ili u zdjeli), suveniri s putovanja i dragi pokloni koje izložite na polici uz knjige, bit će svakodnevni podsjetnik na drage trenutke, a uz to će umjesto vas pričati vašu povijest i intrigantne detalje iz života.

 

Osim toga, trendy dodatak na polici uvijek su i držači za knjige koji nekada liče na prava mala umjetnička djela. Potražite neke zaigrane, šarene komade ili jednostavne minimalističke, koji će osim funkcionalnosti dati polici poseban šarm.

 

Uz držače za knjige, posljednji hit u interijerima je i stalak koji može vašu omiljenu coffee table knjigu istaknuti kao zvijezdu police.

Biljke

 

Biljke u svakom dijelu doma unose toplinu, ali i daju posebnu živost okruženju. Želite li neke zaista unikatne biljke koje plijene pažnju, pogledajte neke o kojima smo pisali već ranije i koje ne zahtijevaju previše brige, što ih čini savršenim dodatkom u ovoj priči.

uredi-dom_knjige_polica_police-za-knjige_magazin_bonjour

Osvjetljenje

 

Na police dodajte i svijeće ili lampe koje će, uz knjige, dati onaj cozy osjećaj i učiniti policu centralnim dijelom prostorije. Želite li da ta polica budi sva osjetila, birajte mirisne svijeće, a uz njih dodajte i zvučnik ili retro gramofon što će stvoriti poseban ambijent u prostoriji. Jer, tko kaže da centralni dio dnevne sobe mora biti polica s TV-om?

(bonjour)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...