Uskoro dolazi doba ispijanja vrućih čokolada, a jedno mjesto u Parizu skriva najfiniju na svijetu

 

CARETTE_CARETTE-SLASTIČARNICA_PARIZ_VRUĆA-ČOKOLADA

Uskoro dolazi doba ispijanja vrućih čokolada, a jedno mjesto u Parizu skriva najfiniju na svijetu

 

Pariz je nesumnjivo jedan od najromantičnijih gradova svijeta čije su šarmantne ulice vječna inspiracija filmašima i piscima. Popularno znan i kao ‘Grad ljubavi’, Pariz je uvijek na listi naših odredišta, bez obzira na to koliko smo ga već puta posjetili. Brojni muzeji, galerije, dućani i vrhunski restorani pozivaju nas stalno iznova u posjet, a ako tražite dodatnu motivaciju da francusku metropolu posjetite tijekom ove jeseni – nastavite čitati ovaj članak.

 

Naime, jesen je doba hladnijeg, vjetrovitog i kišnog vremena, a u tim uvjetima nerijetko nam treba topla šalica čaja ili pak kave da nas ugrije. Dekadentniju verziju te umirujuće šalice koja grije tijelo i dušu možete pronaći u jednoj od najpoznatijih pariških slastičarnica, poznatoj Carette u kojoj se toči najfinija vruća čokolada na svijetu.

Smještena u samom srcu Pariza, Carette je omiljeno odredište i turista i lokalaca, a dobro je znati da ovdje osim famoznih vrućih čokolada s brojnim aromama možete pojesti i jaja, omlet, kroasane i brojne druge francuske slastice. Povijest ove ‘institucije’ pariške gastro scene seže u davnu 1927., kada je Carette otvorio slastičar Jean Carette te kroz godine truda i rada stekao legendarni status svojom odličnom ponudom hrane i pića.

Iako je ponuda u Carette jako bogata, najpoznatije su, kao što smo već rekli, vruće čokolade ove slastičarnice, a svoju razvikanost zaslužuju zbog činjenice da ih se proizvodi od izuzetno kvalitetne čokolade iz raznih dijelova svijeta te punomasnog mlijeka zbog koje ima ekstra kremastu teksturu. Cijena šalice kreće se od 9 do 11 eura, a vrijede svakog centa!

(jolie)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...