Ovaj makeup trend je idealan za jesen

 

2023_BEAUTY_JESEN_LIFESTYLE_MAGAZIN_MAKEUP_MODERNO_PUMPKIN-SPICE_LATTE_MODERNO

Žao nam je ljubitelji ljeta, ali službeno smo u jesenjem modu i uspon estetike inspirisane jesenskim napicima, poput šminke pumpkin spice latte, to dokazuje.

 

Ove jeseni sve je u toplom, privlačnom izgledu, ali i popularnosti zemljanih tonova inspirisanih 90-ima, kao i nedavno ponovno oživljavanje monohromatskog bronzanog glamuroznog trenda poput latte šminke.

Iako možda ne moramo da imenujemo ove jesenju, monohromatsku šminku prema kultnom jesenjem napitku, zar to ne čini jesen mnogo zabavnijom?

 

Iako šokantno, trend pumpkin spice latte zapravo nije potekao od viralnog TikToka. Umjesto toga, topao, jesenji izgled je uočen na slavnim ličnostima kao ručni rad profesionalnih šminkera.

Ako ti je zanimljiv ovaj trend i želiš da probaš ovaj izgled, to definitivno znači da se oslanjaš na topla smeđa i narandžasta sjenila.

 

U intervjuu za Good Morning America, vizažist Neil Scibelli je objasnio da je pronalaženje pravog sjenila za korištenje u ovom izgledu šminke u tome da težiš toploj, narandžastoj nijansi za koju smatraš da ti najbolje odgovara. Ako prava narandžasta nije tvoja nijansa, ne brini se – lako možeš staviti tamniju ili svjetliju s kestenjastom bazom ili svjetlijim tonom šampanjca.

Ako se trudiš da zamisliš šminku pumpkin spice latte, zamisli tamniji monohromatski izgled šminke pogodan za jesen. To znači da sjenilo i olovka odgovaraju bronzeru i highlighteru, koji odgovaraju usnama i tako dalje. Fokusiraj se na smeđe, bronzane i neutralne zemljane nijanse. To su skoro svi omiljeni ljetni trendovi ljepote, prepakovani i pigmentirani za hladnije temperature jeseni i zime.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...