Ove osobine imaju muškarci za kojima žene "gube razum"

 

ljubav_veze_klix_žene_muškarci_odnosi_journal

Muškarci se uvijek pitaju šta to žene privlači? Istraživanja su pokazala da odgovor na to pitanje i nije tako komplikovan kao što se u prvi mah čini.

 

Kakve to karakteristike žene priželjkuju od svog idealnog partnera, pročitajte u nastavku.

 

Brižan muškarac je privlačan muškarac

I najzgodniji muškarac na svijetu ženi će prestati biti atraktivan ako je sebičan i emotivno nedostupan. Žene žele brižnog muškarca nekoga ko će im dati čvrst zagrljaj kada su uplašene, ko će ih pitati kako im je prošao dan, koji će se ponuditi da utješi uplakano dijete ili zaštiti uplašenog psića. Brižnost je osobina koja je ženama univerzalno privlačna.

 

Galantan muškarac je privlačan muškarac

Žena sama može da odmakne stolicu i sjedne, da otvori vrata restorana, ali i pored toga, voli kada to muškarac učini za nju. Privući će je kavaljer, a pogotovo na početku ljubavne veze. Žene vole galantne muškarce koji posljednji novac daju osoblju u restoranu. Vole muškarce koji tretiraju sve ljude jednako bez obzira na njihov status.

 

Dobro odjeven muškarac

Trendovi u odjevanju se menijaju iz sezone u sezonu, ali muškarac u dobrom odjelu nikad ne izlazi iz mode. Žene vole skladno odjevene muškarce koji vode računa o svojoj garderobi, ali i o izgledu. Ženu će privući muškarac koji je uredno podšišan i obrijan, koji nosi čiste i opeglane komade odeće i dobro miriše.

 

Introspektivan muškarac

Niko nije savršen. Ipak, muškarci koji su svjesni svojih nedostataka i aktivno rade da procjene svoje negativne navike i karakteristike ženama su privlačni. Žene podstiču lični razvoj i vole promišljene muškarce koji žele da postanu svoja najbolja verzija.

 

Muškarac koji zna da sluša

Kade ženu nešto muči, želi to da podijeli sa svojim partnerom. Ne želi muškarca koji će je prekinuti u pola rečenice, ponuditi savjet ili smjesta krenuti da rješava problem. Žene žele nekoga ko će umjeti da ih sasluša.

 

Muškarac koji brine o zaštiti

O zaštiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti trebalo bi da razmišljaju i žene i muškarci. Istraživanja su pokazala da se žene osjećaju zaštićenije kada su u seksualnoj vezi s muškarcem koji želi da razgovara o zaštiti i koji je naravno koristi.

 

Muškarac koji voli da udjeljuje

Samosvesnim ženama nije potreban muškarac da bi se osjećale lijepo. Ali ipak vole da čuju kompliment i mišljenje partnera, a pogotovo u situacijama kada na sebi nose nešto novo – od frizure do haljine. Vole da znaju da su njihovi mali rituali za uređivanje primijećeni i cijenjeni. Istovremeno, ne žele da im neko lažno laska. Ne žele muškarca koji jedno govori, drugo misli, a treće radi.

(klix)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...