Raffaello griz... Zdrav, a slastan doručak za najljepša jutra

 

griz_GRIZ-OD-KOKOSA_RAFFAELLO_ZDRAVI-DORUČAK_gastro_recepti

Ovaj slatki doručak možete poslužiti u zdjelici ili čaši te okusom prilagoditi svome ukusu.

 

Odavno znamo da je kvalitetan doručak ključan za uspješan početak dana. Dokazano je da ljudi koji doručkuju generalno tijekom dana manje unose kalorija te se zdravije hrane, a tijelo im pravilnije troši masti. No, što kada vam dosade klasične zobene kaše ili omleti? Mi imamo ideju – skuhajte si ukusni raffaello griz, a koji možete u potpunosti prilagoditi vlastitim željama.

 

Od toga da ga jedete na žlicu, u formi guste kaše ili pudinga, pa sve do toga da ga napravite u rijetkoj, tekućoj verziji u stilu smoothija – opcije su brojne, a ono što im je svima zajedničko je to da je ovaj ukusan snack prepun okusa tropskog kokosa koji će vas oduševiti. S dodatkom voća ili čokolade, svoj doručak možete pretvoriti u pravu gastro senzaciju.

 

Raffaello doručak

Sastojci:

·       40 grama rižinog griza

·       250 ml kokosovog mlijeka

·       40 grama brezinog šećera

·       20 grama kokosovih mrvica

·       po želji tamna čokolada

·       listići badema, maslac od badema, bijela čokolada (također opcionalno)

 

Postupak pripreme:

Ukuhajte griz prema uputstvima u kokosovom mlijeku, sa šećerom i kokosovim mrvicama. Važno je da sami odredite koliko gustu smjesu želite dobiti – ako želite dobiti tekuću konzistenciju, dodajte više mlijeka, a manje griza, a ako pak želite gustu kašu, obrnuto. Kada ste skuhali griz po vlastitoj želji, u njega možete ubaciti kockice bijele ili tamne čokolade te ga preliti s jednom žlicom maslaca od badema. Uz to, za dekoraciju sve posipajte s listićima badema i uživajte u slatkom početku dana!

(jolie)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...