Kako resetirati život pa uživati čak i u najmanjim detaljima? Imamo plan

 

Ako i vi trebate resetirati svoj život, nadamo se da će vam ovaj plan pomoći.

reset_resetiranje-života_svrha-života_svjež-start_rutine_rituali_ciljevi_lifestyle_journal 

Kada život izađe iz ravnoteže, može biti teško prepoznati ono što vam može pomoći da se vratite svojim ciljevima i vrijednostima. Resetiranje života se može činiti nedohvatljivim. Tada je korisno odvojiti malo vremena da ciljeve i planove rastavite na manje korake. Važno je napraviti plan i krenuti ka realizaciji. Ako i vi trebate resetirati svoj život, nadamo se da će vam ovaj plan pomoći.

 

PRIZNAJTE SITUACIJU

 

Svijest je uvijek prvi korak. Ne možete ništa popraviti dok ne priznate da postoji nešto što treba popraviti. Uzmite si vremena za istraživanje duše. Pokušajte izraziti svoje osjećaje riječima. Ako već ne pišete redovito, ovo je dobro vrijeme za početak. Napravite popis svega što vam je na umu. Često, jednostavno stavljanje svega na papir može učiniti da se osjećate bolje. U najmanju ruku, imat ćete popis stvari za rješavanje, prenosi Novi list.

 

NAPRAVITE PAUZU

 

Ako možete uzeti godišnji odmor, to može biti od velike pomoći. Ili možda dugi vikend daleko. Ako ne možete negdje otići, smislite način da sebi date neku vrstu predaha u uobičajenoj rutini. Očistite svoj kalendar za nadolazeći vikend i učinite nešto obnavljajuće, čak i ako to znači naručiti hranu i gledati serije. Samo dajte sebi dopuštenje da se oslobodite toga što bi trebalo i malo se opustite. I svakako razmislite o isključivanju s društvenih mreža tijekom ove stanke.

 

PREGLEDAJTE SVOJE CILJEVE, VRIJEDNOSTI I SVRHU ŽIVOTA

 

Što je vama važno? Da biste stvorili život koji volite, morate znati kako to izgleda. Budite vrlo konkretni i zapišite ono što je bitno. Opišite svoj izgled, način na koji se budite, svoju jutarnju rutinu, svoj svakodnevni posao, interakcije s voljenima, svoj dom itd. Pustite mašti na volju. Ako vam je san pisati roman dok živite u pariškom stanu, opišite kako bi to izgledalo. Ako vam se to čini previše nategnutim, uvijek možete napisati drugu verziju malo bližu vašoj trenutnoj situaciji. Dopustite si sanjati.

 

ČISTITE

 

Jedan od najboljih načina da se počnete osjećati bolje je dobro čišćenje. Često se spominju predblagdanske generalke ili proljetno čišćenje, no bilo koje vrijeme može biti dobro vrijeme za dodatno ribanje. Ne samo da će vaša kuća izgledati bolje, već i sam čin čišćenja može biti meditativan. Osim čišćenja doma, razmislite o temeljitom čišćenju automobila. Očistite svoju torbicu. Učinite digitalno čišćenje. Izbrišite aplikacije koje ne koristite dugo i račune društvenih medija. Ciljajte na “nultu pristiglu poštu”.

 

DOZVOLITE SI SVJEŽ START

 

Promijenite svoje lozinke. Stvorite novu rutinu vježbanja. Očistite predmete kojima je istekao rok trajanja u hladnjaku i smočnici, a zatim idite u kupovinu zdrave hrane. Ako ste si dopustili da steknete nezdrave prehrambene navike, napravite plan jelovnika za tjedan dana i držite ga se.

 

STVORITE NOVE RUTINE

 

Najbolji način da promijenite svoj život je da promijenite ono što radite na dnevnoj bazi. Dobro, pažljivo pogledajte svoju jutarnju i večernju rutinu. Pridonose li one životu kakav želite? Možda su nekada radili, ali više nisu najbolji. Ili možda nemate ništa što bi se legitimno moglo nazvati rutinama. Počnite s malim stvarima jer je važno stvoriti jutarnje i večernje rutine koje doprinose organiziranosti, ali i hrane vašu dušu.

 

Također, pogledajte svoje tjedne rutine. Imate li posebne dane za određene zadatke? Čišćenje u ponedjeljak, peglanje u utorak, pečenje u srijedu… i tako dalje.

 

IZDVOJITE VRIJEME ZA NJEGU I OSOBNI RAZVOJ

 

Kada ste zadnji put proveli 30 minuta uživajući u pjenušavoj kupki? Jeste li pročitali neko štivo koje vas oplemenjuje? Uklonite sve što možete što ne pridonosi vašem lijepom životu i provedite to vrijeme radeći stvari koje čine da se osjećate dobro. Čitajte. Bojajte zidove. Posadite vrt. Naučite novu vještinu. Savladajte ukusan recept. Slušajte glazbu. Volontirajte. Prošetajte. Napišite pismo. Započnite dnevnik zahvalnosti.

 

Zaslužujete živjeti život koji vam pruža radost i zadovoljstvo, ali to se ne događa tek tako. Zahtijeva akciju, a ponekad i reset. Definitivno vjerujemo da imamo moć u sebi stvoriti lijep život.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...