Trendovi: Tri frizure koje će ovoga proljeća vladati ulicama

 

frizure_proljetni-trendovi-kosa

Iako ne postoji pravi način za početak nove sezone, proljeće je bez sumnje pravo vrijeme za isprobavanje novih trendova, posebno kad je u pitanju kosa.

 

Postoji li uopće bolji način od ulaska u novo godišnje doba od isprobavanja nove frizure?

 

"Svaki put kad dođe proljeće, kosa ima tendenciju da postane slojevitija", rekao je za portal Popsugar glavni frizer Edward Tricomi iz salona Warren Tricomi. "Zimi su stilovi uglađeniji i ravniji, ali to je teže postići u toplijim mjesecima. S više vlage potrebno vam je više slojeva."

 

Osim slojeva, frizure su također sve kraće i kraće, zbog čega je proljeće pravi trenutak da se oslobodiš težine kose, ako ti je to želja.

 

Zapravo, ako tražiš konkretne trendove koji će te teleportirati u proljetni duh - čak i ako je jedini plan koji imaš na dnevnom redu vrijeme provedeno kod kuće uz povremenu kavu na terasi u dogledno vrijeme - izdvojile smo tri frizure koje su ovog proljeća apsolutni 'must have'.

 

Kosa do ključne kosti

Višegodišnji isprobani favorit, kosa do ramena predstavlja najbolje iz oba svijeta: dovoljno je kratka da prođe kao dugački bob, ali dovoljno je duga da dodiruje tvoju ključnu kost. Osim toga, frizer Tricomi ističe kako ova jednostavna frizura laska svim tipovima kose i oblicima lica te da je istovremeno osvježavajuća, ali elegantna.

Pixie frizura

Stručnjaci su predvidjeli da će pixie frizura biti hit u cijeloj 2021. godini - a s prognozom se slaže i frizer Tricomi, te ističe kako će ovaj trend biti posebno popularan tijekom proljeća. "Kratka pixie frizura savršena je za tanku kosu jer stvara iluziju teksture i volumena". Također ističe kako je posebno popularan retro pixie, ultra kratka frizura počešljana u stranu - baš poput Twiggy iz 1960-ih.

Obrnuti bob

Ako misliš da je bob jednostavno bob, pripremi se za najsvježiji izgled ovog proljeća. Naime, nosi se obrnuti bob - kosa koja je duža sprijeda, a kraća sa stražnje strane, s V linijom koja pogađa potiljak vrata. "Zapravo se radi o nježno slojevitoj frizuri koja će osvježiti svačiji izgled."

zena.rtl.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.