Piling koži vraća sjaj i blistavost... Ne izostavljajte ga iz svoje rutine

 

Piling je dobar za kožu jer fizički odstranjuje sloj mrtvih ćelija s njene površine, a među popularnijim prirodnim sastojcima koje svako od vas ima u svom domu su šećer i sol...

piling_njega-kože_koža_ljepota

Ovaj tretman idealan je za brzo, vidljivo osvježenje kože, a treba ga birati ovisno o tipu kože tijela, je li ona osjetljiva ili ne.


– Prije pilinga namočite kožu, a onda malom količinom trljajte, cirkularnim pokretima, ne duže od pola minute – savjetuje doktorica Deanne Mraz Robinson iz New Yorka.

 

Potom treba isprati piling s kože, lagano toplom vodom. Ako je koža osjetljiva, piling joj može naškoditi. Takvoj koži potrebna je hidratacija, a doktorica predlaže formule s ceramidima, vitaminom E i hijaluronskom kiselinom, koje čak možemo pronaći i kao sastojak u pilingu za osjetljivu kožu. Idealno je piling tijela raditi jednom sedmično, ako koža nije previše isušena ili osjetljiva.

 

Popularne čestice u ovom tipu formule su i sitne ljuske prirodnog porijekla, kao što je orah, a kod kuće sami možemo napraviti piling od šećera ili soli, koje dodajemo u bazno ulje.

 

Piling s uljem dat će koži dodatnu mekoću, naročito ako rijetko njegujemo kožu tijela. Koža tijela zna biti perutava, ne samo radi toga što je prekrivena danima, već i radi umjetnog tekstila s kojim je često u kontaktu.

 

U tom slučaju piling će je osvježiti brzinski i skinuti sloj mrtvih ćelija. Nakon pilinga obavezna je njega formulom za hidrataciju.

ljepotaizdravlje.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.