Žena će vam pružiti mnogo šansi, ali kada zaključi da joj je dosta, neće vam pružiti novu priliku

žena-simpatična-snažna-jaka-nesebična-velikodušna-sretan-praznik-osmi-mart-dan-žena

Žena je u stanju da dugo trpi vaša prazna obećanja, lijene izgovore i laži. Ali kada zaključi da joj je dosta, neće vam pružiti novu priliku.


Žena koja voli svim srcem, spremna je da žrtvuje svoju sreću, potrebe i prioritete zbog nekog ko joj puno znači. Žena koja iskreno, duboko i nesebično voli spremna je učiniti sve za posebne ljude u svom životu. U ženskoj je prirodi biti simpatičan, velikodušan i pun ljubavi.


U njenoj je prirodi biti supruga, ali i snažna i izdržljiva. Stoga zapamtite: Čim žena shvati da je uzimaju zdravo za gotovo, neće dugo razmišljati, spakovaće se i otići. Kad zaključi da joj je dosto, ništa je neće natjerati da se predomisli.


Kada vam prestane pružati šanse, jedini izlaz koji ćete imati je prihvatiti surovu istinu i odgovornost za svoje greške. Jer, znate, svako ima svoje granice. Kada netko konstantno nepoštuje vaše granice, ne zaslužuje oprost. Možda mislite da ćete je, ako primjetite da želi otići, nagovarati da ostane sa vama kupujući je komplimentima ili poklonima.

 

Ali to i nije tako jednostavno. Jer ona poštuje sebe. Ona ima dostojanstvo. Neće vam dopustiti da je uzimate zdravo za gotovo i poigravate se njenim osjećajima. Može vam pružiti puno šansi, može vam iznova opraštati greške. Ali znajte da ona to neće učiniti jer je naivna iili glupa.


To će učiniti jer vas voli svim srcem. Voli te svakim dijelom sebe i vjeruje da vrijediš. Ona vjeruje da ćete se vi promjeniti. Ali opet morate da znate, svi imaju granice i kad ih jednom pređete, NEMA POVRATKA. Jednom kad joj slomite srce, neće vam pružiti drugu šansu. Naravno, pustiti onoga s kim želite porvesti čitav život neće biti lako.


Srće će je možda boljeti, ali vam neće dopustiti da je koristite ili da je prisiljavate da živi život kakav ne zaslužuje. Neće dopustiti da joj vaša toksičnost uništi sreću. Dovoljno sebe voli i poštuje da sebi prizna da joj je život bolji bez tebe. Snažna je i voli sebe dovoljno da vasa ostavi i nastavi sa svojim životom.


Ostaviće vas i posvetiti se njenoj budućnosti. Budućnosti u kojoj nema mjesta za vas. Budućnost u kojoj će biti srećna. U kojoj će biti s nekim ko zna kako se dostojanstveno ponaša prema njoj. Ko zna kako da je cijeni.
infpult.info

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...