Uljna mješavina za poboljšanje cirkulacije

 

aroma-masaža-cirkulacija-eterična_ulja-uljna_mješavina

Atlaski cedar (Cedrus atlantica) je visoko zimzeleno stablo, doseže visinu do 36 metara. Potječe iz Alžira, a eterično ulje se uglavnom proizvodi u Maroku. Dobiva se parnom destilacijom iz drva, komadića i piljevine.


Eterično ulje atlaskog cedra potiče cirkulaciju, djeluje diuretički, pomaže kod otečenih nogu i celulita te proširenih vena, koristi se kod masne kože i kose, akni, prhuti, potiče rast kose, seboreje, dermatitisa, gljivičnih upala, artritisa, reuma, problema s dišnim sustavom, kašlja, bronhitisa, cistitisa, umiruje napetost i stres.


Dobro se komnibira s bergamotom, borovicom, čempresom, muškatnom kaduljom, nerolijem, ružom, arapskim tamjanovcem, vetiverom, ylang ylangom, limunom i pačulijem.


Eterično ulje atlaskog cedra balansira 1. čakru i jača povezanost sa zemljom i stabilnost.


Priprema:

– 80 ml biljnog ulja lješnjaka (Corylus avellana)

– 20 ml biljnog ulja suncokreta (Helianthus annuus)

– 30 kapi eteričnog ulja atlaskog cedra (Cedrus atlantica)

– 20 kapi eteričnog ulja virdžinijskog cedra (Juniperus virginiana)

– 10 kapi eteričnog ulja ružmarin kt. cineol (Rosmarinus officinalis)

– 10 kapi eteričnog ulja čempresa (Cupressus sempervirens)


U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Upotrebljavajte mješavinu dva puta dnevno. Uljna mješavina nije za trudnice i dojilje.

budidobro.com 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...