Popularni predmeti koji se u Feng Šuiju koriste za prizivanje sreće

 

Feng Šui metoda teži ka stvaranju skladnih domova koji obezbjeđuju pozitivnu energiju svojim vlasnicima.

feng_šui-azija-sreća-magazin-simboli-enetrijer-pomorandže

Svako od nas želi dom koji zrači prosperitetom i mogućnostima. Budući da je drevna azijska praksa, Feng Šui se služi brojnim predmetima za prizivanje sreće koji imaju kineske korjene. Ako želite da znate koje od njih biste mogli nositi sa sobom ili njima ukrasiti svoj dom kako bi prizvali sreću i pozitivnu energiju, ostanite sa nama u redovima koji slijede.


POMORANDŽE

Prema Feng Šuiju pomorandže nose u sebi obilnu yang energiju. To je svijetla, uzdižuća i živahna energija, poput Sunca u sred dana. Razmislite o tome kako se osjećate kada držite pomorandžu u ruci i gulite njenu koru. Pomorandža čisti prostor od negativne enrgije, a stajaću energiju zamjenjuje vitalnom i vedrom. Na kuhinjskom pultu je poželjno uvijek držati posudu sa svježim pomorandžama kako bi pozitivna energija tekla kroz vaš dom.


CRVENE KOVERTE

U kineskoj kulturi novčani pokloni se često daju u crvenim kovertama, naročito u prilikama poput vjenčanja, rođendana i rođenja djece. Crvena boja predstavlja najsnažniju yang boju, koja simbolizuje životnu energiju. Takođe to je i najpovoljnija boja u Feng Šuiju povezana sa zaštitom i vatrenom stihijom. Crvena boja priziva inspiraciju i strast.


12 ŽIVOTNJA KINESKOG ZODIJAKA

Sigurno ste upoznati sa konceptom 12 životinja kineskog zodijaka. Možda i znate koja ste životinja na osnovu godine vašeg rođenja. Slika ili figure 12 životinja zodijaka je vrlo povoljna opcija za dekor doma koja priziva sreću. Svih 12 životinja na okupu predstavlja harmoniju i ravnotežu između životinja, odnosno različitih ljudi koji žive u jednom domu.


NOVČIĆI 10 CAREVA

Dobru sreću jednom domu mogu da donesu novčići 10 careva, koji predstavljaju vladare tokom dinastije Kin, i njihove carske rezerve. Oni ujedno sem sreće pozivaju bogatstvo i prosperitet da dođu u vaš dom iz poštenih izvora. Ove novčiće je dobro postaviti u blizini ulaza u dom ili kancelariju.

feng_šui-azija-sreća-magazin-simboli-enetrijer-pomorandže

SIMBOL ZMAJA

U zemljama Azije zmajevi su blagotvorni i moćni simboli. Slika zmaja u kući prizvaće dobru sreću vašem domu, kao i pomoć kada vam je najpotrebnija.

zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...